Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020

Oorzaak Peelbrand bij Griendtsveen niet te achterhalen

De oorzaak van de Peelbrand die in april bij Griendtsveen wekenlang woedde, blijft onbekend.

Bosherstel
Verbrande natuur in Meinweg krijgt hulp

In Nationaal Park De Meinweg is begonnen met het herstellen van de bossen die door de grote brand van april ernstig zijn aangetast.

Bosbrand natuurbrand Wellerlooi 1 jun 2020
Zeer grote natuurbrand bij Well onder controle

De brandweer is maandag de hele avond en nacht bezig geweest met het bestrijden van de metershoge vlammen in Nationaal Park de Maasduinen bij Well.

Brand Kitkensberg Roermond (1 jun 2020)
Brandweer druk met blussen natuurbrandjes

De Limburgse brandweer is pinkstermaandag druk geweest met het voorkomen van natuurbranden.

stock kampvuur
Brandweer: wees extra alert in natuurgebieden

Wie met dit zonnige weer de natuur in gaat, moet deze dagen extra voorzichtig zijn. De brandweer waarschuwt dat een beginnend brandje zich door de aanhoudende droogte snel kan verspreiden.

Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020
Deurnese Peel herstelt weer na grote natuurbrand

Ondanks de grote natuurbrand vorige maand in de Deurnese Peel, is er nu al natuurherstel te zien.

Brand Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch natuurbrand brandweer (20 apr 2020)
CDA hekelt rol Staatsbosbeheer bij natuurbranden Limburg

Het CDA in het Limburgs Parlement is zeer kritisch over de rol van Staatsbosbeheer als terreineigenaar bij de recente branden in Nationaal Park de Meinweg en de Deurnese Peel bij Griendstveen.

Brand Deurnese Peel Griendtsveen Brabant (20 apr 2020)
Smeulende Peelbrand aangewakkerd door harde wind

De forse wind heeft de smeulende brand in de Deurnese Peel bij Griendtsveen weer aangewakkerd. Zondagavond heeft de brandweer het her en der oplaaiende vuur bestreden.

Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020
'Peel moet veilig' eisen omwonenden na beangstigende brand

Drie dorpsraden rond de Deurnese Peel eisen dat er meer aandacht komt voor de veiligheid rond het natuurgebied. Aanleiding is de brand die daar afgelopen week 800 hectare natuur in de as legde.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Rookoverlast door nasmeulende Peelbrand houdt aan

In enkele dorpen in de omgeving van Griendtsveen is nog steeds sprake van rookoverlast. Volgens de veiligheidsregio heeft dat te maken met de noordenwind.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app