Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurbrand op kurkdroge Brunssummerheide

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 13:52

De brandweer is vrijdagmiddag gealarmeerd voor een natuurbrand op de Brunssummerheide.

Vlakbij de Heikop staat een gebied van een paar honderd vierkante meter in brand.

Moeilijk bereikbaar
Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg is het gebied moeilijk bereikbaar voor brandweervoertuigen. Vanwege de droogte is het risico op uitbreiding groot. Uiteindelijk had de brandweer het vuur snel onder controle. Het nablussen gaat nog uren duren.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Droogte
Door droogte is er een grotere kans op natuurbranden. Zowel in Noord- als in Zuid-Limburg is Fase 2 afgekondigd. Dit betekent onder andere een stookverbod, wat ook geldt voor vuurkorven, fakkels, vuurwerk, wensballonnen en koken met open vuur op vaste brandstoffen. Ook vraagt de brandweer op te letten met sigaretten, kolen van de barbecue en opgehoopt tuinafval dat kan gaan broeien. Waar de brandweer normaal gesproken met één wagen zou uitrukken voor een melding, worden er tijdens een Fase 2-periode snel meerdere wagens ingezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen