Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurbrand op kurkdroge Brunssummerheide

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 13:52

De brandweer is vrijdagmiddag gealarmeerd voor een natuurbrand op de Brunssummerheide.

Vlakbij de Heikop staat een gebied van een paar honderd vierkante meter in brand.

Moeilijk bereikbaar
Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg is het gebied moeilijk bereikbaar voor brandweervoertuigen. Vanwege de droogte is het risico op uitbreiding groot. Uiteindelijk had de brandweer het vuur snel onder controle. Het nablussen gaat nog uren duren.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Droogte
Door droogte is er een grotere kans op natuurbranden. Zowel in Noord- als in Zuid-Limburg is Fase 2 afgekondigd. Dit betekent onder andere een stookverbod, wat ook geldt voor vuurkorven, fakkels, vuurwerk, wensballonnen en koken met open vuur op vaste brandstoffen. Ook vraagt de brandweer op te letten met sigaretten, kolen van de barbecue en opgehoopt tuinafval dat kan gaan broeien. Waar de brandweer normaal gesproken met één wagen zou uitrukken voor een melding, worden er tijdens een Fase 2-periode snel meerdere wagens ingezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen