Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurbond in Aken fel tegen fietssnelweg

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 6:17

De Duitse natuurbond Nabu is tegen de aanleg van een nieuwe fietsroute door het dal van de Selzerbeek bij Lemiers en Vaals. Als die plannen doorgaan, stapt de afdeling Aken van de bond naar de rechter.

De toekomstige fietsroute verbindt Maastricht met Aken.

Oude trambaan
Het vier meter brede, geasfalteerde pad volgt in grote lijnen het tracé van de vroegere trambaan. Vanaf Nijswiller verlaat de route de trambaan en volgt de Selzerbeek verder naar Lemiers en Vaals. In een later stadium wordt de route verder doorgetrokken naar Aken.

Selzerbeek
Bij Mamelis en Lemiers gaat de fietsroute straks waarschijnlijk voor een deel over Duits grondgebied. De Selzerbeek vormt daar de grens. Aan de Duitse kant liggen een aantal belangrijke natuurgebieden. De aanleg van een drukke fietsroute past niet in dat gebied, vindt Nabu.

Toerisme
De Trambaanfietsroute is een initiatief van de provincie Limburg, de gemeenten Maastricht, Eijsden- Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals en Aken. Zij spiegelen zich aan het succes van de Vennbahn in de Eifel, die veel toeristen trekt en daarmee een impuls heeft gegeven aan de plaatselijke economie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fietspad op 10 meter hoogte door de bomen
Verdachten van mensenhandel bij sauna-club gaan vrijuit
'Heuvelland moet op lijst Wereld Erfgoed'
Steeds meer gemopper over toerisme in Heuvelland
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen