Oehoe vast in prikkeldraad

Dierenambulance waarschuwt voor uilen in prikkeldraad

Prikkeldraad rond weilanden en velden zorgt regelmatig voor verwondingen bij uilen, die tijdens het jagen vast komen te zitten.

Wilde paarden (30 jul 2020)
Grensoverschrijdende grazers leiden tot juridisch geharrewar

ARK Natuurontwikkeling pleit voor een speciale status voor paarden en runderen die de Belgische grens oversteken in het Grensmaas-gebied. Volgens de organisatie is dat nodig om de grensoverschrijdende routes van de grazers van een wettelijk fundament te voorzien.

Maas Maasvallei natuur (okt 2020)
Onderzoek: natuur rond de Limburgse Maas floreert

De natuur rondom de Maas tussen Maastricht en Thorn groeit explosief. Het gebied is hard op weg om een van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa te worden. Dat blijkt na jarenlang onderzoek.

Juchtleerkever
Zeldzame kever na 74 jaar weer in Limburg gespot

De zeldzame juchtleerkever is begin augustus voor het eerst sinds 74 jaar weer in Nederland gezien. Het diertje werd per toeval ontdekt door dierenverzorgers in een holle boom in GaiaZoo.

Wilde zwijnen_HD
Meer wilde zwijnen rondom natuurgebieden in Leudal

De wildbeheerseenheid Hunsel heeft in het eerst halfjaar van 2020 al zeven wilde zwijnen geschoten. Ruim twee keer zoveel als in heel vorig jaar.

Veldrijden Mountainbike
Mountainbikepad in Natura 2000-gebied afgesloten

Na een reeks klachten is het mountainbikepad in Natura 2000-gebied het Polferbos in Valkenburg tot nader order afgesloten.

Wandelen natuur natuurgebied
Natuurorganisaties: subsidieregeling deugt wel degelijk

Natuurmonumenten en Limburgs Landschap vertrouwen erop dat een nieuwe onderzoeksprocedure door de Europese Commissie ertoe zal leiden dat de subsidieregeling wederom wordt goedgekeurd.

Visvijver Brunssum(01 sep 2020)
Visvijver Brunssum voorzien van zuurstof

De visvijver in het Vijverpark in Brunssum is dinsdagochtend aan de spreekwoordelijke beademing gelegd.

Vijver Vijverpark gesloten (25 aug 2020)_HD
Vissterfte in Brunssum: visvijver op slot

In de vijver in het Vijverpark in Brunssum mag voorlopig niet meer gevist worden. Vanwege de hoge vissterfte heeft de gemeente de vijver tijdelijk afgesloten.

A2
Nachtelijke verlichting op A2 kan dit jaar nog niet aan

De verlichting op de A2 tussen Maastricht en knooppunt Het Vonderen zal dit jaar in de nachtelijke uren nog niet aangaan.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app