Jager schiet politie te hulp bij redden van een ree

Een ree in Vlodrop heeft zijn leven te danken aan een behulpzame jager.

Verbod op gebruik van beekwater

Waterschap Limburg heeft een verbod ingesteld op het gebruik van water uit beken en sloten.

Bouwprojecten in gevaar door stikstof-uitspraak

Minstens 55 Limburgse boeren in Noord- en Midden-Limburg mogen hun bedrijven niet uitbreiden. En ook een aantal grote bouwprojecten komt in gevaar.

Drie Limburgse gemeenten leggen Tiny Forests aan

De gemeenten Roermond, Weert en Eijsden-Margraten mogen aan de slag met de realisatie van Tiny Forests.

Bosoppervlak in Limburg iets gedaald

Het Limburgse bosoppervlak neemt gestaag af. De oppervlakte bedroeg in 2017 ruim 34.500 hectare, zo'n 600 hectare minder dan in 2013.

Minister zet licht op groen voor afschieten wasbeer

Wasberen in Limburg mogen ook van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit worden afgeschoten.

Vandalen steken hekwerk Sint Pietersberg in brand

Vandalen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de takkenrillen bij de vogeluitkijkplek op de Sint Pietersberg in Maastricht in brand gestoken.

Gemengde reacties op besluit om wasberen niet af te schieten

Stichting AAP en de Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement zijn maar deels tevreden over het besluit om wasberen niet massaal af te schieten.

Karakteristieke bomen op Kapellerlaan Roermond verdwijnen

De beroemde bomen op de Kapellerlaan gaan verdwijnen. De gemeente Roermond gaat de oude laan opnieuw inrichten en daar passen de huidige bomen niet meer in. Het besluit ligt gevoelig.

Dringend advies Waterschap: 'Geen water uit beken pompen'

Het Waterschap Limburg wil dat boeren voorlopig geen water uit de beken halen.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda