Overslaan en naar de inhoud gaan

Naturisten willen naaktstrand aan de Maas in Lomm

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 22:00

Naturisten hebben hun oog laten vallen op een nieuw recreatiegebied aan de Maas in Lomm als geschikte plek voor een naaktstrand.

Dat meldt Omroep Venlo op basis van een bericht van de NFN - de Nederlandse belangenvereniging van naturisten.

Natuurwaarden
De NFN weet ook al te melden dat de dorpsraad in Lomm niet erg in zijn nopjes is met het plan. De naturisten waren op een nieuw recreatiegebied aan de Maas in Lomm geattendeerd door gelijkgestemden. Daarop werd het idee aangekaart bij de dorpsraad, die over het gebied gaat. Volgens de NFN sluit het plan aan bij de ambities van Lomm om kleinschalige recreatie met 'gevoel voor natuurwaarden' te ontwikkelen.

Open en bloot
Maar volgens de Dorpsraad krijgt het idee de handen niet op elkaar in Lomm. Reden: bewoners en andere recreanten zouden vrij zicht hebben op het beoogde strandje voor naaktlopers.

Saillant detail: de NFN zit de dorpsraad in Lomm al langer op de huid. In 2017 is de dorpsraad namelijk ook al benaderd met hetzelfde verzoek, maar toen werd de aanvraag op de lange termijn geschoven omdat het gebied pas op zijn vroegst in 2023 klaar zou zijn.

Andere opties
De NFN zet overigens niet al haar kaarten op toestemming van de dorpsraad; de gemeente Venlo wordt ook nog benaderd met hetzelfde verzoek. En als het strandje in Lomm geen optie is, wordt de gemeente gevraagd over andere locaties na te denken.

Tips van liefhebbers van naaktrecreatie over een geschikte plek in Venlo zijn volgens de belangenvereniging ook nog welkom.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen