Overslaan en naar de inhoud gaan

Naturisten willen naaktstrand aan de Maas in Lomm

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 22:00

Naturisten hebben hun oog laten vallen op een nieuw recreatiegebied aan de Maas in Lomm als geschikte plek voor een naaktstrand.

Dat meldt Omroep Venlo op basis van een bericht van de NFN - de Nederlandse belangenvereniging van naturisten.

Natuurwaarden
De NFN weet ook al te melden dat de dorpsraad in Lomm niet erg in zijn nopjes is met het plan. De naturisten waren op een nieuw recreatiegebied aan de Maas in Lomm geattendeerd door gelijkgestemden. Daarop werd het idee aangekaart bij de dorpsraad, die over het gebied gaat. Volgens de NFN sluit het plan aan bij de ambities van Lomm om kleinschalige recreatie met 'gevoel voor natuurwaarden' te ontwikkelen.

Open en bloot
Maar volgens de Dorpsraad krijgt het idee de handen niet op elkaar in Lomm. Reden: bewoners en andere recreanten zouden vrij zicht hebben op het beoogde strandje voor naaktlopers.

Saillant detail: de NFN zit de dorpsraad in Lomm al langer op de huid. In 2017 is de dorpsraad namelijk ook al benaderd met hetzelfde verzoek, maar toen werd de aanvraag op de lange termijn geschoven omdat het gebied pas op zijn vroegst in 2023 klaar zou zijn.

Andere opties
De NFN zet overigens niet al haar kaarten op toestemming van de dorpsraad; de gemeente Venlo wordt ook nog benaderd met hetzelfde verzoek. En als het strandje in Lomm geen optie is, wordt de gemeente gevraagd over andere locaties na te denken.

Tips van liefhebbers van naaktrecreatie over een geschikte plek in Venlo zijn volgens de belangenvereniging ook nog welkom.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen