Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Politie betaalt 1,8 miljoen voor Amber Alert

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 17:54

De Nationale Politie betaalt 1,8 miljoen euro om de merknamen Amber Alert en Vermist Kind te mogen gebruiken.

Dat schrijft oprichter Frank Hoen in een brief aan de Tweede Kamer.

Burgernet
Hoen schrijft ook dat de politie betaalde om het alarmeringssysteem klaar te maken voor de overstap naar Burgernet, het systeem van de politie en om de internationale dienstverlening van Amber Alert verder te ontwikkelen.

Motie
De politie maakte eerder bekend te willen stoppen met Amber Alert en verder te willen gaan met het eigen Burgernet. De Tweede Kamer stemde unaniem voor een motie om de naam Amber Alert te behouden. Daarna kwam de politie met Netpresenter/Stichting Amber Alert Europe, afkomstig uit Beek, overeen om 1,8 miljoen euro te betalen om de naam te behouden.

Verstuurd
De nieuwe alarmeringen als een kind wordt vermist, worden nu verstuurd door de politie en niet meer door de organisatie. De politie gebruikt alleen de naam nog. Een Amber Alert wordt gemiddeld twee keer per jaar ingezet.

Lees ook: Politie neemt waarschuwingssysteem Amber Alert over

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen