Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Molendag dit weekend alleen online

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 12:50

Het is dit weekend Nationale Molendag. Onder normale omstandigheden zouden ook veel molens in Limburg nu activiteiten organiseren, zoals bezichtigingen.

Maar vanwege de geldende coronabeperkingen kan dat nog niet.

Online
Daarom valt er voor geïnteresseerden op de Molendagen 8 en 9 mei alleen online van alles te beleven. Op de website van Nationale Molendag, georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen, kan bijvoorbeeld een quiz gespeeld worden, is een wervingsfilmpje te zien voor nieuwe (jonge) molenaars en kan een watermolen van binnen bezichtigd worden. Ook is er een link naar de landelijke molen-databank allemolens.nl voor wie iets wil opzoeken over een molen waar hij of zij nieuwsgierig naar is.

Wandelen
Wie Nationale Molendag alleen op zijn computer, laptop of tablet wat onbevredigend vindt, kan er ook zelf op uittrekken. Rond een aantal bekende molens in het land zijn wandelroutes uitgestippeld. Zo is er ook een route die de wandelaar en molenliefhebber over Landgoed Geijsteren voert, waar de Rosmolen staat. Verder nodigt ook de gemeente Beek mensen uit een wandeling te maken, maar dan langs de Hubertusmolen in die gemeente.

De organiserende molenvereniging en gemeenten moedigen mensen aan dit weekend veel foto's en video's van de molens te plaatsen op social media met de hashtags #molendag en #molens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen