Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationaal park De Maasduinen op uitbreidingspad

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 13:14

De gemeente Venlo en het Overlegorgaan Nationaal Park de Maasduinen willen dat het natuurgebied bij Well er een flinke lap grond bij krijgt.

Het natuurgebied strekt zich op dit moment uit van Afferden in het noorden tot recreatiepark Klein Vink bij Arcen in het zuiden.

Tussen snelwegen
Maar volgens de initiatiefnemers liggen tussen Arcen en de A67 bij Venlo ook genoeg gebieden die de moeite waard zijn om opgenomen te worden in het nationaal park. Het gaat dan met name om Landgoed Arcen, de Ravenvennen en het Zwart Water. Op die manier ontstaat er een langgerekt natuurgebied van ruim 30 kilometer tussen de A67 en A77.

In groen het huidige Nationaal Park De Maasduinen. In paars het gebied dat erbij zou moeten komen.

Informatie-avond
Donderdagavond is er een informatie-avond in Velden waar de plannen nader worden toegelicht door wethouder Jos Teeuwen van Venlo en Ger Frenken van de Stichting Limburgs Landschap.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werkzaamheden maken Maasduinen weer zichtbaar
Honderd miljoen euro voor dijken langs Maas
Ontmanteling van voormalig asielzoekerscentrum Venlo
Kasteeltuinen Arcen weer in trek
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen