Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationaal park De Maasduinen op uitbreidingspad

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 13:14

De gemeente Venlo en het Overlegorgaan Nationaal Park de Maasduinen willen dat het natuurgebied bij Well er een flinke lap grond bij krijgt.

Het natuurgebied strekt zich op dit moment uit van Afferden in het noorden tot recreatiepark Klein Vink bij Arcen in het zuiden.

Tussen snelwegen
Maar volgens de initiatiefnemers liggen tussen Arcen en de A67 bij Venlo ook genoeg gebieden die de moeite waard zijn om opgenomen te worden in het nationaal park. Het gaat dan met name om Landgoed Arcen, de Ravenvennen en het Zwart Water. Op die manier ontstaat er een langgerekt natuurgebied van ruim 30 kilometer tussen de A67 en A77.

In groen het huidige Nationaal Park De Maasduinen. In paars het gebied dat erbij zou moeten komen.

Informatie-avond
Donderdagavond is er een informatie-avond in Velden waar de plannen nader worden toegelicht door wethouder Jos Teeuwen van Venlo en Ger Frenken van de Stichting Limburgs Landschap.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werkzaamheden maken Maasduinen weer zichtbaar
Honderd miljoen euro voor dijken langs Maas
Ontmanteling van voormalig asielzoekerscentrum Venlo
Kasteeltuinen Arcen weer in trek
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen