Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nathalie (14) uit Blerick wint UNICEF Kinderrechtenprijs

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 12:20

De 14-jarige Nathalie Korthuis uit Blerick heeft de UNICEF Kinderrechtenprijs gewonnen.

Ze schreef voor de wedstrijd een verhaal over een meisje uit Afrika.

Kinderrechten
De UNICEF Kinderrechtenprijs is een prijs van de schrijfwedstrijd Talent voor Taal, voor een verhaal waarin op een bijzondere manier aandacht is besteed aan kinderrechten. Het is vrijdag Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Grootste schrijfwedstrijd
Talent voor Taal is de grootste schrijfwedstrijd voor scholieren in Nederland. De 14-jarige Korthuis was één van de 20 genomineerden. In totaal werden er 2600 verhalen ingestuurd. Ook Tom Grisez uit Venray behoorde tot de genomineerden, maar won geen prijs.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Winnaars Venlose schrijfwedstrijden bekendgemaakt
Voetbal Sport Kinderen
School in Blerick krijgt Gezonde School-vignet
Leerlingen in Blerick vieren bevrijding
arabisch, boek
Blerickse scholen onderzoeken mogelijkheid Arabische les
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen