Overslaan en naar de inhoud gaan

Nasleep drama Venlo Stormt: 'Controle regels is lastig'

Geplaatst opzaterdag 17 juni 2017 - 15:23

De controle op naleving van de vergunningsvoorschriften bij grote evenementen zoals Venlo Stormt is en blijft lastig.

Dat laat de gemeente Venlo weten als reactie op het nieuws dat er te weinig duikers waren toen precies een week geleden bij een superglijbaan een 29-jarige vrouw uit Buchten om het leven kwam. Het slachtoffer vond de dood nadat een achteropkomende deelneemster boven op haar viel in het water.

Vergunning
De vergunning voor dit evenement telde enkele honderden pagina's. Daarin stond onder meer dat er vanwege de risico's zes duikers en vier
lifeguards in het water moesten liggen. Achteraf blijkt dat er twee duikers te weinig waren om in te grijpen bij een calamiteit. Het is onduidelijk of dit het slachtoffer had kunnen redden.

Lees ook: Te weinig duikers bij fataal ongeluk Venlo Stormt

Video: L1

Ondoenlijk
De gemeente Venlo is vergunningverlener, maar moet die ook controleren. Volgens een woordvoerder is dat bijna ondoenlijk omdat er per jaar in Venlo op 250 dagen evenementen plaatsvinden.

"De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de naleving van een vergunning." Een speciale afdeling die structureel de naleving van alle vergunningen bij evenementen controleert is er niet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Slachtoffer ongeval Venlo Stormt aan letsel overleden
Te weinig duikers bij fataal ongeluk Venlo Stormt
Venlo Stormt 2016
Bijna 5000 deelnemers Venlo Stormt
Video: 'stormachtige' taferelen in Venlo (29 mei 2016)
Video: 'stormachtige' taferelen in Venlo
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen