Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 6:42

Het Heerlense stadsbestuur weigert het mailverkeer dat onderwerp was van het raadsdebat over 'het bewust beschadigen van het Maankwartier', volledig openbaar te maken.

Roel Leers (Hart- Leers) had hier via raadsvragen en een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om gevraagd.

Maankwartier
Voorafgaan aan het debat, dat zich afspeelde tijdens de algemene beschouwingen, werd een verzameling e-mails van vastgoedbaas Jos van de Mortel en de raadsleden Roel Leers en Christian Petermann openbaar gemaakt. Onderwerp: het Maankwartier. De namen van het drietal waren zichtbaar, maar de namen van geadresseerden waren zwart gelakt.

Beschadigen
Een groot deel van de gemeenteraad stelde dat het drietal het stationsproject in nauwe samenwerking probeerde te beschadigen en te belasteren. Beide raadsleden stelden dat zij slechts hun controlerende taak vervulden. Leers eiste daarom dat ook de namen die zwart waren gelakt dan maar openbaar moesten worden gemaakt.

Toestemming
Het stadsbestuur stelt dat deze namen niet mogen worden verstrekt, omdat de Wet bescherming persoonsgegevens dat niet zou toegestaan. Openbaar maken mag als betrokkenen toestemming geven en bij bepaalde uitzonderingen.

Openbaar belang
Omgekeerd was het wettelijk wel toegestaan de namen van Leers, Petermann, Van de Mortel en SP-raadslid Ron Meyer bekend te maken, stelt het stadsbestuur: "Omdat dat is aangemerkt als zwaarwegend openbaar belang."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Bijval en afkeuring na satirisch tv-item over Maankwartier
Leers trekt aangifte tegen Ron Meyer in
'Christian Petermann schaadt Heerlen'
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen