Overslaan en naar de inhoud gaan

Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 6:42

Het Heerlense stadsbestuur weigert het mailverkeer dat onderwerp was van het raadsdebat over 'het bewust beschadigen van het Maankwartier', volledig openbaar te maken.

Roel Leers (Hart- Leers) had hier via raadsvragen en een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om gevraagd.

Maankwartier
Voorafgaan aan het debat, dat zich afspeelde tijdens de algemene beschouwingen, werd een verzameling e-mails van vastgoedbaas Jos van de Mortel en de raadsleden Roel Leers en Christian Petermann openbaar gemaakt. Onderwerp: het Maankwartier. De namen van het drietal waren zichtbaar, maar de namen van geadresseerden waren zwart gelakt.

Beschadigen
Een groot deel van de gemeenteraad stelde dat het drietal het stationsproject in nauwe samenwerking probeerde te beschadigen en te belasteren. Beide raadsleden stelden dat zij slechts hun controlerende taak vervulden. Leers eiste daarom dat ook de namen die zwart waren gelakt dan maar openbaar moesten worden gemaakt.

Toestemming
Het stadsbestuur stelt dat deze namen niet mogen worden verstrekt, omdat de Wet bescherming persoonsgegevens dat niet zou toegestaan. Openbaar maken mag als betrokkenen toestemming geven en bij bepaalde uitzonderingen.

Openbaar belang
Omgekeerd was het wettelijk wel toegestaan de namen van Leers, Petermann, Van de Mortel en SP-raadslid Ron Meyer bekend te maken, stelt het stadsbestuur: "Omdat dat is aangemerkt als zwaarwegend openbaar belang."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Bijval en afkeuring na satirisch tv-item over Maankwartier
Leers trekt aangifte tegen Ron Meyer in
'Christian Petermann schaadt Heerlen'
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen