Overslaan en naar de inhoud gaan

Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 6:42

Het Heerlense stadsbestuur weigert het mailverkeer dat onderwerp was van het raadsdebat over 'het bewust beschadigen van het Maankwartier', volledig openbaar te maken.

Roel Leers (Hart- Leers) had hier via raadsvragen en een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om gevraagd.

Maankwartier
Voorafgaan aan het debat, dat zich afspeelde tijdens de algemene beschouwingen, werd een verzameling e-mails van vastgoedbaas Jos van de Mortel en de raadsleden Roel Leers en Christian Petermann openbaar gemaakt. Onderwerp: het Maankwartier. De namen van het drietal waren zichtbaar, maar de namen van geadresseerden waren zwart gelakt.

Beschadigen
Een groot deel van de gemeenteraad stelde dat het drietal het stationsproject in nauwe samenwerking probeerde te beschadigen en te belasteren. Beide raadsleden stelden dat zij slechts hun controlerende taak vervulden. Leers eiste daarom dat ook de namen die zwart waren gelakt dan maar openbaar moesten worden gemaakt.

Toestemming
Het stadsbestuur stelt dat deze namen niet mogen worden verstrekt, omdat de Wet bescherming persoonsgegevens dat niet zou toegestaan. Openbaar maken mag als betrokkenen toestemming geven en bij bepaalde uitzonderingen.

Openbaar belang
Omgekeerd was het wettelijk wel toegestaan de namen van Leers, Petermann, Van de Mortel en SP-raadslid Ron Meyer bekend te maken, stelt het stadsbestuur: "Omdat dat is aangemerkt als zwaarwegend openbaar belang."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Bijval en afkeuring na satirisch tv-item over Maankwartier
Leers trekt aangifte tegen Ron Meyer in
ANP-374500479
'Eindelijk een burgemeester voor de lange termijn'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen