Overslaan en naar de inhoud gaan

Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 6:42

Het Heerlense stadsbestuur weigert het mailverkeer dat onderwerp was van het raadsdebat over 'het bewust beschadigen van het Maankwartier', volledig openbaar te maken.

Roel Leers (Hart- Leers) had hier via raadsvragen en een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om gevraagd.

Maankwartier
Voorafgaan aan het debat, dat zich afspeelde tijdens de algemene beschouwingen, werd een verzameling e-mails van vastgoedbaas Jos van de Mortel en de raadsleden Roel Leers en Christian Petermann openbaar gemaakt. Onderwerp: het Maankwartier. De namen van het drietal waren zichtbaar, maar de namen van geadresseerden waren zwart gelakt.

Beschadigen
Een groot deel van de gemeenteraad stelde dat het drietal het stationsproject in nauwe samenwerking probeerde te beschadigen en te belasteren. Beide raadsleden stelden dat zij slechts hun controlerende taak vervulden. Leers eiste daarom dat ook de namen die zwart waren gelakt dan maar openbaar moesten worden gemaakt.

Toestemming
Het stadsbestuur stelt dat deze namen niet mogen worden verstrekt, omdat de Wet bescherming persoonsgegevens dat niet zou toegestaan. Openbaar maken mag als betrokkenen toestemming geven en bij bepaalde uitzonderingen.

Openbaar belang
Omgekeerd was het wettelijk wel toegestaan de namen van Leers, Petermann, Van de Mortel en SP-raadslid Ron Meyer bekend te maken, stelt het stadsbestuur: "Omdat dat is aangemerkt als zwaarwegend openbaar belang."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Bijval en afkeuring na satirisch tv-item over Maankwartier
Leers trekt aangifte tegen Ron Meyer in
ANP-374500479
'Eindelijk een burgemeester voor de lange termijn'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen