Overslaan en naar de inhoud gaan

Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 6:42

Het Heerlense stadsbestuur weigert het mailverkeer dat onderwerp was van het raadsdebat over 'het bewust beschadigen van het Maankwartier', volledig openbaar te maken.

Roel Leers (Hart- Leers) had hier via raadsvragen en een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om gevraagd.

Maankwartier
Voorafgaan aan het debat, dat zich afspeelde tijdens de algemene beschouwingen, werd een verzameling e-mails van vastgoedbaas Jos van de Mortel en de raadsleden Roel Leers en Christian Petermann openbaar gemaakt. Onderwerp: het Maankwartier. De namen van het drietal waren zichtbaar, maar de namen van geadresseerden waren zwart gelakt.

Beschadigen
Een groot deel van de gemeenteraad stelde dat het drietal het stationsproject in nauwe samenwerking probeerde te beschadigen en te belasteren. Beide raadsleden stelden dat zij slechts hun controlerende taak vervulden. Leers eiste daarom dat ook de namen die zwart waren gelakt dan maar openbaar moesten worden gemaakt.

Toestemming
Het stadsbestuur stelt dat deze namen niet mogen worden verstrekt, omdat de Wet bescherming persoonsgegevens dat niet zou toegestaan. Openbaar maken mag als betrokkenen toestemming geven en bij bepaalde uitzonderingen.

Openbaar belang
Omgekeerd was het wettelijk wel toegestaan de namen van Leers, Petermann, Van de Mortel en SP-raadslid Ron Meyer bekend te maken, stelt het stadsbestuur: "Omdat dat is aangemerkt als zwaarwegend openbaar belang."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Bijval en afkeuring na satirisch tv-item over Maankwartier
Leers trekt aangifte tegen Ron Meyer in
'Christian Petermann schaadt Heerlen'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen