Overslaan en naar de inhoud gaan

Nagenieten: Sittard viert de promotie van Fortuna

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 10:00

En het bleef nog lang onrustig in Sittard...

Fortuna is sinds zaterdagavond terug op het hoogste niveau. Na zestien jaar keert de ploeg weer terug in de Eredivisie, na een 1-0 overwinning op Jong PSV.

Lees ook: Fortuna na 16 jaar terug in Eredivisie

Volgepakt
De langverwachte promotie werd uiteraard flink gevierd. Zo'n 12.000 fans zagen in een volgepakt Fortuna-stadion hoe de spelers werden gehuldigd. Daarna werd het feest tot in de late uurtjes voortgezet in de Sittardse binnenstad. Volgens een woordvoerder van de politie is dat rustig verlopen.

Bekijk op L1.nl ons fotoalbum van het feest in Sittard.

Huldiging
Na de huldiging in het stadion en het feestje in de binnenstad, volgt maandag de échte huldiging. Deze is tussen 19:00 en 20:00 uur op de Markt. Voorafgaand aan de huldiging maken de spelers een tour door de stad met een open bus. Deze vertrekt om 18:30 uur bij het station.

De huldiging is vanaf het vertrek van de bus live te volgen via L1 op radio en televisie en via 1Limburg.

Glasverbod
De gemeente heeft in de binnenstad en op de route van de spelersbus voor maandag een glasverbod afgekondigd. Drank mag alleen in plastic bekers worden geschonken.
Vanwege de verwachte drukte roept de gemeente mensen op om op tijd naar de Markt te komen.

Bekijk op L1.nl alle beelden van de promotie.

Felicitaties
Fortuna Sittard krijgt sinds zaterdagavond van alle kanten felicitaties. De meest opvallende komt misschien wel van ex-trainer Sunday Oliseh. De trainer moest in februari het veld ruimen bij de Sittardse club. "Ik ben trots trainer te zijn geweest van dit team", schrijft Oliseh op Twitter.

Bekijk hier ons dossier over de promotie van Fortuna Sittard.

De huldiging van Fortuna Sittard is maandagavond vanaf 18:30 uur live te zien op L1 TV en via 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen