Overslaan en naar de inhoud gaan

Nagenieten: Sittard viert de promotie van Fortuna

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 10:00

En het bleef nog lang onrustig in Sittard...

Fortuna is sinds zaterdagavond terug op het hoogste niveau. Na zestien jaar keert de ploeg weer terug in de Eredivisie, na een 1-0 overwinning op Jong PSV.

Lees ook: Fortuna na 16 jaar terug in Eredivisie

Volgepakt
De langverwachte promotie werd uiteraard flink gevierd. Zo'n 12.000 fans zagen in een volgepakt Fortuna-stadion hoe de spelers werden gehuldigd. Daarna werd het feest tot in de late uurtjes voortgezet in de Sittardse binnenstad. Volgens een woordvoerder van de politie is dat rustig verlopen.

Bekijk op L1.nl ons fotoalbum van het feest in Sittard.

Huldiging
Na de huldiging in het stadion en het feestje in de binnenstad, volgt maandag de échte huldiging. Deze is tussen 19:00 en 20:00 uur op de Markt. Voorafgaand aan de huldiging maken de spelers een tour door de stad met een open bus. Deze vertrekt om 18:30 uur bij het station.

De huldiging is vanaf het vertrek van de bus live te volgen via L1 op radio en televisie en via 1Limburg.

Glasverbod
De gemeente heeft in de binnenstad en op de route van de spelersbus voor maandag een glasverbod afgekondigd. Drank mag alleen in plastic bekers worden geschonken.
Vanwege de verwachte drukte roept de gemeente mensen op om op tijd naar de Markt te komen.

Bekijk op L1.nl alle beelden van de promotie.

Felicitaties
Fortuna Sittard krijgt sinds zaterdagavond van alle kanten felicitaties. De meest opvallende komt misschien wel van ex-trainer Sunday Oliseh. De trainer moest in februari het veld ruimen bij de Sittardse club. "Ik ben trots trainer te zijn geweest van dit team", schrijft Oliseh op Twitter.

Bekijk hier ons dossier over de promotie van Fortuna Sittard.

De huldiging van Fortuna Sittard is maandagavond vanaf 18:30 uur live te zien op L1 TV en via 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen