Onderzoek op Chemelot-terrein vanwege incidenten

Een extern onderzoeksbureau gaat begin volgend jaar een onderzoek uitvoeren op het hele Chemelot-terrein in Geleen. Dit om vast te stellen of er een samenhang is tussen de reeks incidenten op het industrieterrein.

Geuroverlast door afvoeren laatste restjes uit naftatank

Een verschoven dak op een naftatank dompelde afgelopen zomer de omgeving van Chemelot onder in stank. Nu kan de tank opnieuw voor geuroverlast zorgen.

Sabic bepleit openheid over opslag chemische stoffen

Chemiebedrijf Sabic pleit voor een internationale database met informatie over de aanpak van calamiteiten met grootschalige opslag van chemische stoffen.

Duikers vanaf donderdag aan de slag in naftatank Chemelot

Duikers gaan vanaf donderdag aan de slag in de naftatank op het Chemelot-terrein in Geleen.

Duikers zoeken laatste restjes nafta in tank Chemelot

Chemelot gaat duikers inzetten om de laatste restjes nafta uit de tank te halen, die afgelopen weken veel stankoverlast in de omgeving van het bedrijventerrein veroorzaakte.

'Naftastank Chemelot zo goed als voorbij'

De stank die de afgelopen weken vrijkwam uit een naftatank van Chemelot in Geleen, is volgens het bedrijventerrein zo goed als voorbij.

Opnieuw nafta-schuim in Geleense wijk

Het gaat maar door met de nafta-ellende op het Chemelot terrein. Door de weersomstandigheden bestaat de kans dat er opnieuw schuimvlokken de wijk inwaaien.

Nafta-schuim Geleense wijk in gewaaid

De nafta-ellende rond Chemelot is nog steeds niet voorbij. De schuimlaag die het stinkende olieproduct afgedekt moest houden, is gedeeltelijk losgewaaid.

Hoelang duurt het voor de naftatank op Chemelot leeg is?

Het blijft onduidelijk hoe lang het leegpompen van de naftatank op het Chemelotterrein in Geleen nog gaat duren.

Legen naftatank Chemelot gaat langzamer dan verwacht

Het legen van de naftatank bij Chemelot gaat langzamer dan vooraf werd verwacht.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!