Overslaan en naar de inhoud gaan

'Naftastank Chemelot zo goed als voorbij'

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 19:15

De stank die de afgelopen weken vrijkwam uit een naftatank van Chemelot in Geleen, is volgens het bedrijventerrein zo goed als voorbij.

Ook zal er zoals het er nu naar uit ziet geen overlast meer ontstaan door wegwaaiend schuim.

Penetrant
Een kleine drie weken geleden kwam de deksel van een van de grote naftavaten op het terrein scheef te liggen, waardoor de naftadamp kon ontsnappen. De penetrante geur van dit olieproduct maakte het voor talloze omwonenden vaak onmogelijk om zelfs maar even een raam open te doen.

Laatste nafta
Dinsdagmiddag is de laag die bestond uit nafta, schuim en water die nog in de tank zaten vrijwel volledig weggepompt. Het resterende schuim en water dat nu nog in de tank zit ruikt veel minder penetrant. De schoonmakers gaan nu aan de slag om de laatste schuimresten uit de 10 miljoen liter grote opslagtank te halen, zodat er geen schuimvlokken meer weg kunnen waaien zoals zondag gebeurde.

Lees ook: Nafta-schuim Geleense wijk ingewaaid

Inspecties
Tijdens de laatste schoonmaakwerkzaamheden van de tank houdt Chemelot in de wijken rond het industrieterrein in de gaten of er onverhoopt toch nog geuroverlast ontstaat. Mocht dat het geval zijn, dan staat de bedrijfsbrandweer klaar om een nieuwe schuimlaag op de resten in de tank te leggen. Omwonenden die klachten hebben kunnen die melden bij de Milieuklachtenlijn, op nummer 0800-0223363

Lees meer in het Chemelot-dossier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duikers zoeken laatste restjes nafta in tank Chemelot
Nafta-schuim Geleense wijk in gewaaid
Opnieuw nafta-schuim in Geleense wijk
Duikers vanaf donderdag aan de slag in naftatank Chemelot
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen