Overslaan en naar de inhoud gaan

'Naftastank Chemelot zo goed als voorbij'

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 19:15

De stank die de afgelopen weken vrijkwam uit een naftatank van Chemelot in Geleen, is volgens het bedrijventerrein zo goed als voorbij.

Ook zal er zoals het er nu naar uit ziet geen overlast meer ontstaan door wegwaaiend schuim.

Penetrant
Een kleine drie weken geleden kwam de deksel van een van de grote naftavaten op het terrein scheef te liggen, waardoor de naftadamp kon ontsnappen. De penetrante geur van dit olieproduct maakte het voor talloze omwonenden vaak onmogelijk om zelfs maar even een raam open te doen.

Laatste nafta
Dinsdagmiddag is de laag die bestond uit nafta, schuim en water die nog in de tank zaten vrijwel volledig weggepompt. Het resterende schuim en water dat nu nog in de tank zit ruikt veel minder penetrant. De schoonmakers gaan nu aan de slag om de laatste schuimresten uit de 10 miljoen liter grote opslagtank te halen, zodat er geen schuimvlokken meer weg kunnen waaien zoals zondag gebeurde.

Lees ook: Nafta-schuim Geleense wijk ingewaaid

Inspecties
Tijdens de laatste schoonmaakwerkzaamheden van de tank houdt Chemelot in de wijken rond het industrieterrein in de gaten of er onverhoopt toch nog geuroverlast ontstaat. Mocht dat het geval zijn, dan staat de bedrijfsbrandweer klaar om een nieuwe schuimlaag op de resten in de tank te leggen. Omwonenden die klachten hebben kunnen die melden bij de Milieuklachtenlijn, op nummer 0800-0223363

Lees meer in het Chemelot-dossier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duikers zoeken laatste restjes nafta in tank Chemelot
Nafta-schuim Geleense wijk in gewaaid
Opnieuw nafta-schuim in Geleense wijk
Duikers vanaf donderdag aan de slag in naftatank Chemelot
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen