Overslaan en naar de inhoud gaan

Naftakraker stilgelegd voor onderhoud, overlast mogelijk

Geplaatst opdonderdag 29 augustus 2019 - 15:16

Eén van de naftakrakers van Sabic op bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen wordt komend weekend stilgelegd voor onderhoud.

Volgens Sabic kan dat licht- en geluidshinder veroorzaken voor omwonden.

Eens in de zes jaar
Het gaat om een gepland onderhoud van de installatie dat één keer in de zes jaar plaats vindt. 'Voor de werkzaamheden wordt de kraker veilig en gecontroleerd stilgelegd', laat Sabic in een persbericht weten.

Grondstoffen
Sabic heeft twee naftakrakers. Dat zijn grote installaties die ruwe aardolie omzetten in verwerkbare grondstoffen voor de industrie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen