Overslaan en naar de inhoud gaan

Nafta-schuim Geleense wijk in gewaaid

Geplaatst opzondag 19 juli 2015 - 15:54

De nafta-ellende rond Chemelot is nog steeds niet voorbij. De schuimlaag die het stinkende olieproduct afgedekt moest houden, is gedeeltelijk losgewaaid.

De schuimvlokken zijn met name in de Geleense wijk Krawinkel terechtgekomen. Het schuim bestaat uit een mengsel van water en schuimmiddel, en is vervuild met nafta.

Waarschuwing
Chemelot waarschuwt mensen het schuim niet aan te raken. Mensen die dat toch hebben gedaan moeten zich goed wassen met water en zeep.

Nieuw schuim
Doordat de schuimlaag is losgeraakt is ook de penetrante naftalucht weer beter te ruiken dan de afgelopen dagen. Op dit moment wordt er een nieuwe, zwaardere schuimlaag op de nafta gelegd die, zo hoopt Chemelot, niet zo snel wordt weggeblazen.

Stank
De nafta-overlast rond het Chemelotterrein ontstond ruim twee weken geleden, toen een deksel van een grote naftatank scheef kwam te liggen. De stank die daarbij vrijkwam was tot in de wijde omgeving te ruiken. Aanvankelijk hoopte Chemelot dat de tank binnen enkele dagen zou kunnen worden leeggepompt, maar de klus is nog steeds niet geklaard.

Lees ook: Legen naftatank gaat langzamer dan verwacht

Foto: AS Media
Foto: AS Media
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stankoverlast Chemelot: 'Dit lijkt me niet zo gezond'
'Naftastank Chemelot zo goed als voorbij'
Provincie: stank Chemelot niet gevaarlijk voor gezondheid
Duikers zoeken laatste restjes nafta in tank Chemelot
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen