Geuroverlast door afvoeren laatste restjes uit naftatank

Een verschoven dak op een naftatank dompelde afgelopen zomer de omgeving van Chemelot onder in stank. Nu kan de tank opnieuw voor geuroverlast zorgen.

Sabic bepleit openheid over opslag chemische stoffen

Chemiebedrijf Sabic pleit voor een internationale database met informatie over de aanpak van calamiteiten met grootschalige opslag van chemische stoffen.

Duikers vanaf donderdag aan de slag in naftatank Chemelot

Duikers gaan vanaf donderdag aan de slag in de naftatank op het Chemelot-terrein in Geleen.

Dinsdag weer fakkelen bij Chemelot

Er is morgen mogelijk opnieuw overlast voor omwonenden van het Chemelot-terrein in Geleen.

Duikers zoeken laatste restjes nafta in tank Chemelot

Chemelot gaat duikers inzetten om de laatste restjes nafta uit de tank te halen, die afgelopen weken veel stankoverlast in de omgeving van het bedrijventerrein veroorzaakte.

'Naftastank Chemelot zo goed als voorbij'

De stank die de afgelopen weken vrijkwam uit een naftatank van Chemelot in Geleen, is volgens het bedrijventerrein zo goed als voorbij.

Opnieuw nafta-schuim in Geleense wijk

Het gaat maar door met de nafta-ellende op het Chemelot terrein. Door de weersomstandigheden bestaat de kans dat er opnieuw schuimvlokken de wijk inwaaien.

Nafta-schuim Geleense wijk in gewaaid

De nafta-ellende rond Chemelot is nog steeds niet voorbij. De schuimlaag die het stinkende olieproduct afgedekt moest houden, is gedeeltelijk losgewaaid.

Legen naftatank Chemelot gaat langzamer dan verwacht

Het legen van de naftatank bij Chemelot gaat langzamer dan vooraf werd verwacht.

Omwonenden laken slechte info over lekkende naftatank

Omwonenden van het Chemelot-terrein in Geleen vinden nog altijd dat ze slecht worden geïnformeerd. Dat bleek maandagavond tijdens een bewonersbijeenkomst.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto