Fruitboeren in touw om bloesems te beregenen tegen vorst

Fruitboeren in Limburg hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hun bomen moeten beregenen vanwege late nachtvorst.

Koud weekend met winterse buien voor de deur

De winterjas hoeft nog niet opgeborgen te worden. In het weekend wordt het misschien niet eens warmer dan 7 graden.

Koude nachten op komst: eerste nachtvorst dient zich aan

Haal de warme dekens maar uit de kast. Limburg kan zich opmaken voor koude nachten. De eerste nachtvorst dient zich namelijk aan.

De winter dient zich voorzichtig aan, Limburg moet krabben

Hoewel er lichte nachtvorst was voorspeld, werden veel automobilisten woensdagochtend toch verrast door het laagje ijs op de voorruit van de auto.

Appels en appelsap fors duurder door grillig voorjaar

De prijs van appels en appelsap zal dit jaar flink stijgen. Door het grillige voorjaar met nachtvorst is de oogst ruim 30 procent lager dan vorig seizoen.

Ravage bij wijngaard in Klimmen door koud voorjaar

Het koude voorjaar heeft bij wijngaard Kruisboom in Klimmen voor een flinke schadepost gezorgd. De oogst zal dit najaar zeer beperkt zijn.

Deze week weer kans op nachtvorst

Het lukt de lente maar niet om echt door te drukken. Hoewel het afgelopen weekend heerlijk zonnig was, daalt de temperatuur de komende nachten weer tot rond het vriespunt.

Koudste april in 20 jaar, zelfs maart was warmer

April is een koude lentemaand geworden. De laatste keer dat deze lentemaand zo koud was, was in 1997.

Koudste aprilnacht in 14 jaar: bijna -10 aan de grond

Afgelopen nacht vroor het pittig in Limburg. De temperatuur daalde tot -4 graden. Vlak boven de grond werd het nog kouder; het vroor daar 7 tot 9 graden.

Zonnige lente nog ver weg, het gaat 's nachts weer vriezen

Het gaat weer vriezen: na de paasdagen daalt de temperatuur 's nachts weer tot net onder het vriespunt.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden