Oogst blauwe bessen mislukt

Vorst nekt blauwe bessen: groot deel oogst verloren

De combinatie van zeer warme weken en late vorst is funest voor de blauwe bessen-oogst. Telers zeggen op bepaalde percelen 70 tot 80 procent van hun oogst als verloren te beschouwen.

stock nachtvorst lente
Zomertijd begint met winterweer: hagel en natte sneeuw

De overgang naar de zomertijd wordt in Limburg ingeluid met winters weer. Volgens de verwachting van Meteo Limburg krijgen we zondag te maken met hagel en natte sneeuw.

stock nachtvorst fruitbomen
Kans op schade aan fruitbomen bij naderende nachtvorst

Fruittelers dienen komende week rekening te houden met lokaal matige nachtvorst. Meteo Limburg verwacht dat het na het weekend in de vroege ochtenden tot circa -5 graden gaat vriezen.

nachtvorst
Code geel: opletten op gladde wegen

Door enkele graden nachtvorst is het woensdagochtend opletten geblazen op de Limburgse wegen.

stock herfst nachtvorst
Nachtvorst en koude dagen in aantocht

Voor het eerst dit najaar wordt er nachtvorst verwacht in Limburg. Na een aantal lekkere warme dagen wordt het na het weekend kouder dan normaal.

Nachtvorst (5 okt 2019)
Het wordt kouder: nachtvorst komt eraan

Zet de verwarming iets hoger of gooi een extra blokje hout op het haardvuur: er komt nachtvorst aan. In de nacht van zondag op maandag gaat het aan de grond licht vriezen.

Fruitboeren in touw om bloesems te beregenen tegen vorst

Fruitboeren in Limburg hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hun bomen moeten beregenen vanwege late nachtvorst.

Koud weekend met winterse buien voor de deur

De winterjas hoeft nog niet opgeborgen te worden. In het weekend wordt het misschien niet eens warmer dan 7 graden.

Koude nachten op komst: eerste nachtvorst dient zich aan

Haal de warme dekens maar uit de kast. Limburg kan zich opmaken voor koude nachten. De eerste nachtvorst dient zich namelijk aan.

De winter dient zich voorzichtig aan, Limburg moet krabben

Hoewel er lichte nachtvorst was voorspeld, werden veel automobilisten woensdagochtend toch verrast door het laagje ijs op de voorruit van de auto.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten