Fruitboeren in touw om bloesems te beregenen tegen vorst

Fruitboeren in Limburg hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hun bomen moeten beregenen vanwege late nachtvorst.

Koud weekend met winterse buien voor de deur

De winterjas hoeft nog niet opgeborgen te worden. In het weekend wordt het misschien niet eens warmer dan 7 graden.

Koude nachten op komst: eerste nachtvorst dient zich aan

Haal de warme dekens maar uit de kast. Limburg kan zich opmaken voor koude nachten. De eerste nachtvorst dient zich namelijk aan.

De winter dient zich voorzichtig aan, Limburg moet krabben

Hoewel er lichte nachtvorst was voorspeld, werden veel automobilisten woensdagochtend toch verrast door het laagje ijs op de voorruit van de auto.

Appels en appelsap fors duurder door grillig voorjaar

De prijs van appels en appelsap zal dit jaar flink stijgen. Door het grillige voorjaar met nachtvorst is de oogst ruim 30 procent lager dan vorig seizoen.

Ravage bij wijngaard in Klimmen door koud voorjaar

Het koude voorjaar heeft bij wijngaard Kruisboom in Klimmen voor een flinke schadepost gezorgd. De oogst zal dit najaar zeer beperkt zijn.

Deze week weer kans op nachtvorst

Het lukt de lente maar niet om echt door te drukken. Hoewel het afgelopen weekend heerlijk zonnig was, daalt de temperatuur de komende nachten weer tot rond het vriespunt.

Koudste april in 20 jaar, zelfs maart was warmer

April is een koude lentemaand geworden. De laatste keer dat deze lentemaand zo koud was, was in 1997.

Koudste aprilnacht in 14 jaar: bijna -10 aan de grond

Afgelopen nacht vroor het pittig in Limburg. De temperatuur daalde tot -4 graden. Vlak boven de grond werd het nog kouder; het vroor daar 7 tot 9 graden.

Zonnige lente nog ver weg, het gaat 's nachts weer vriezen

Het gaat weer vriezen: na de paasdagen daalt de temperatuur 's nachts weer tot net onder het vriespunt.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda