Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtvluchten Maastricht Aachen Airport: 'Gaan we niet doen'

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 13:18

Als het aan de directeur van Maastricht Aachen Airport ligt, wordt de luchthaven opengesteld voor nachtvluchten. Gedeputeerde Joost van den Akker van de provincie, die het vliegveld in zijn portefeuille heeft, is het daar niet mee eens.

Vliegvelddirecteur Jos Roeven heeft de aanvraag over nachtvluchten neergelegd bij de minister, zo zei Roeven maandagavond bij een overleg tussen het vliegveld met omwonenden en andere partijen. Dat meldde De Limburger.

Omwonenden
Volgens het vliegveld heeft het te maken met een ongelijk speelveld in vergelijking met andere vliegvelden, waar wel 's nachts gevlogen kan worden. Zoals bijvoorbeeld Schiphol. Gedeputeerde Joost van den Akker weet van die wens, maar is het daarmee oneens. "Nee, dat gaan we niet doen", zegt de gedeputeerde op L1 Radio. "Je moet rekening houden met omwonenden", zegt Van den Akker.

Toekomst
Daarnaast zegt Van den Akker dat het prima gaat met de luchthaven. "Er is toekomst voor de luchthaven, maar wel in bepaalde openingstijden", aldus de gedeputeerde.

De gedeputeerde gaat donderdag om de tafel met de minister.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen