Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtvluchten Maastricht Aachen Airport: 'Gaan we niet doen'

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 13:18

Als het aan de directeur van Maastricht Aachen Airport ligt, wordt de luchthaven opengesteld voor nachtvluchten. Gedeputeerde Joost van den Akker van de provincie, die het vliegveld in zijn portefeuille heeft, is het daar niet mee eens.

Vliegvelddirecteur Jos Roeven heeft de aanvraag over nachtvluchten neergelegd bij de minister, zo zei Roeven maandagavond bij een overleg tussen het vliegveld met omwonenden en andere partijen. Dat meldde De Limburger.

Omwonenden
Volgens het vliegveld heeft het te maken met een ongelijk speelveld in vergelijking met andere vliegvelden, waar wel 's nachts gevlogen kan worden. Zoals bijvoorbeeld Schiphol. Gedeputeerde Joost van den Akker weet van die wens, maar is het daarmee oneens. "Nee, dat gaan we niet doen", zegt de gedeputeerde op L1 Radio. "Je moet rekening houden met omwonenden", zegt Van den Akker.

Toekomst
Daarnaast zegt Van den Akker dat het prima gaat met de luchthaven. "Er is toekomst voor de luchthaven, maar wel in bepaalde openingstijden", aldus de gedeputeerde.

De gedeputeerde gaat donderdag om de tafel met de minister.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen