Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtvluchten Maastricht Aachen Airport: 'Gaan we niet doen'

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 13:18

Als het aan de directeur van Maastricht Aachen Airport ligt, wordt de luchthaven opengesteld voor nachtvluchten. Gedeputeerde Joost van den Akker van de provincie, die het vliegveld in zijn portefeuille heeft, is het daar niet mee eens.

Vliegvelddirecteur Jos Roeven heeft de aanvraag over nachtvluchten neergelegd bij de minister, zo zei Roeven maandagavond bij een overleg tussen het vliegveld met omwonenden en andere partijen. Dat meldde De Limburger.

Omwonenden
Volgens het vliegveld heeft het te maken met een ongelijk speelveld in vergelijking met andere vliegvelden, waar wel 's nachts gevlogen kan worden. Zoals bijvoorbeeld Schiphol. Gedeputeerde Joost van den Akker weet van die wens, maar is het daarmee oneens. "Nee, dat gaan we niet doen", zegt de gedeputeerde op L1 Radio. "Je moet rekening houden met omwonenden", zegt Van den Akker.

Toekomst
Daarnaast zegt Van den Akker dat het prima gaat met de luchthaven. "Er is toekomst voor de luchthaven, maar wel in bepaalde openingstijden", aldus de gedeputeerde.

De gedeputeerde gaat donderdag om de tafel met de minister.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen