Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Nachtelijke fietstocht Jos Brech verkeerd beoordeeld'

Geplaatst opzaterdag 29 september 2018 - 7:58

De onderzoeksleider die in 1998 de dood van Nicky Verstappen heeft onderzocht, geeft toe dat er destijds een inschattingsfout is gemaakt.

Vooral een nachtelijke fietstocht van verdachte Jos Brech uit Simpelveld werd verkeerd beoordeeld, zo zegt oud-onderzoeksleider Math Schaepkens tegen het AD.

Fietstocht
Jos Brech fietste vlak na de mysterieuze dood van de 11-jarige jongen uit Heibloem over de Brunssummerheide. De man uit Simpelveld zei dat hij de scoutingpost rond aan het brengen was. Ondanks deze vreemde verklaring gingen er geen alarmbellen af bij het onderzoeksteam.

Zwetsverhaal
"We zijn er niet op aangeslagen", zegt de inmiddels 69-jarige Schaepkens tegen de krant. "Achteraf zeg je: dat is een zwetsverhaal, fietsen op die plek, op dat tijdstip. Dat hebben we niet juist beoordeeld. Brech kwam op de stapel, daar is hij blijven liggen."

DNA
Twintig jaar lang is vergeefs naar een mogelijke verdachte gezocht. Tijdens een persconferentie op 22 augustus maakten politie en justitie na dna-onderzoek bekend Jos Brech als verdachte te zien, maar de man was sinds februari spoorloos. Uiteindelijk werd hij in Spanje opgepakt.

Lees ook: Geen verklaring Jos Brech: 'Dit is laf en minachtend'

Brech is inmiddels in Nederland. Hij zit nog vast en heeft nog geen verklaring heeft afgelegd in de zaak Nicky Verstappen.

Lees in ons dossier alles over Nicky Verstappen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen