Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Nachtelijke fietstocht Jos Brech verkeerd beoordeeld'

Geplaatst opzaterdag 29 september 2018 - 7:58

De onderzoeksleider die in 1998 de dood van Nicky Verstappen heeft onderzocht, geeft toe dat er destijds een inschattingsfout is gemaakt.

Vooral een nachtelijke fietstocht van verdachte Jos Brech uit Simpelveld werd verkeerd beoordeeld, zo zegt oud-onderzoeksleider Math Schaepkens tegen het AD.

Fietstocht
Jos Brech fietste vlak na de mysterieuze dood van de 11-jarige jongen uit Heibloem over de Brunssummerheide. De man uit Simpelveld zei dat hij de scoutingpost rond aan het brengen was. Ondanks deze vreemde verklaring gingen er geen alarmbellen af bij het onderzoeksteam.

Zwetsverhaal
"We zijn er niet op aangeslagen", zegt de inmiddels 69-jarige Schaepkens tegen de krant. "Achteraf zeg je: dat is een zwetsverhaal, fietsen op die plek, op dat tijdstip. Dat hebben we niet juist beoordeeld. Brech kwam op de stapel, daar is hij blijven liggen."

DNA
Twintig jaar lang is vergeefs naar een mogelijke verdachte gezocht. Tijdens een persconferentie op 22 augustus maakten politie en justitie na dna-onderzoek bekend Jos Brech als verdachte te zien, maar de man was sinds februari spoorloos. Uiteindelijk werd hij in Spanje opgepakt.

Lees ook: Geen verklaring Jos Brech: 'Dit is laf en minachtend'

Brech is inmiddels in Nederland. Hij zit nog vast en heeft nog geen verklaring heeft afgelegd in de zaak Nicky Verstappen.

Lees in ons dossier alles over Nicky Verstappen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen