Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Nachtelijke fietstocht Jos Brech verkeerd beoordeeld'

Geplaatst opzaterdag 29 september 2018 - 7:58

De onderzoeksleider die in 1998 de dood van Nicky Verstappen heeft onderzocht, geeft toe dat er destijds een inschattingsfout is gemaakt.

Vooral een nachtelijke fietstocht van verdachte Jos Brech uit Simpelveld werd verkeerd beoordeeld, zo zegt oud-onderzoeksleider Math Schaepkens tegen het AD.

Fietstocht
Jos Brech fietste vlak na de mysterieuze dood van de 11-jarige jongen uit Heibloem over de Brunssummerheide. De man uit Simpelveld zei dat hij de scoutingpost rond aan het brengen was. Ondanks deze vreemde verklaring gingen er geen alarmbellen af bij het onderzoeksteam.

Zwetsverhaal
"We zijn er niet op aangeslagen", zegt de inmiddels 69-jarige Schaepkens tegen de krant. "Achteraf zeg je: dat is een zwetsverhaal, fietsen op die plek, op dat tijdstip. Dat hebben we niet juist beoordeeld. Brech kwam op de stapel, daar is hij blijven liggen."

DNA
Twintig jaar lang is vergeefs naar een mogelijke verdachte gezocht. Tijdens een persconferentie op 22 augustus maakten politie en justitie na dna-onderzoek bekend Jos Brech als verdachte te zien, maar de man was sinds februari spoorloos. Uiteindelijk werd hij in Spanje opgepakt.

Lees ook: Geen verklaring Jos Brech: 'Dit is laf en minachtend'

Brech is inmiddels in Nederland. Hij zit nog vast en heeft nog geen verklaring heeft afgelegd in de zaak Nicky Verstappen.

Lees in ons dossier alles over Nicky Verstappen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen