Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijk parkeerverbod bij sportpark Maastricht

Geplaatst opdinsdag 1 september 2015 - 6:47

Het stadsbestuur van Maastricht wil een nachtelijk parkeerverbod in het leven roepen op de parkeerplaats van sportpark Jekerdal. Die maatregel moet de parkeerdruk daar verminderen.

De plekken bij het sportpark worden nu grotendeels ingepikt door langparkeerders die hun auto vaak enkele dagen tot weken daar parkeren, waardoor er geen plek is voor sporters. Door een parkeerverbod in te stellen tussen twee uur ’s nachts en half negen ’s ochtends moet dat probleem worden opgelost.

Gratis parkeren
Daarnaast stelt het college de gemeenteraad voor het huidige betaald parkeren op de Laan van Brunswijck - tussen Mergelweg en Jekerschans - op te heffen. Door het parkeren gratis te maken hoopt Maastricht dat langparkeerders hun auto daar parkeren, op plekken die volgens het stadsbestuur nu nauwelijks gebruikt worden.

Te weinig plek
De sportverenigingen op het complex vroegen al meermaals om maatregelen om het parkeerprobleem op te lossen. Doordat er consequent te weinig plek was op de parkeerplaats, waar ook nog eens een milieuperron staat, zochten automobilisten hun heil in de wijk, wat weer voor ergernis bij omwonenden zorgde.

Goedkoopste oplossing
Maastricht bekeek zeven mogelijke opties, waaronder het uitbreiden van de parkeerplaats en het invoeren van betaald parkeren op het parkeerterrein. Uiteindelijk bleek een combinatie van een nachtelijk parkeerverbod en het opheffen van betaald parkeren in de directe omgeving de meest praktische en goedkoopste oplossing.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Protest tegen parkeertarieven in Venlo
D66 wil papier terug op voorruit foutparkeerder Maastricht
Ergernis: parkeerplaats De Geusselt vuil en te krap
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen