Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijk parkeerverbod bij sportpark Maastricht

Geplaatst opdinsdag 1 september 2015 - 6:47

Het stadsbestuur van Maastricht wil een nachtelijk parkeerverbod in het leven roepen op de parkeerplaats van sportpark Jekerdal. Die maatregel moet de parkeerdruk daar verminderen.

De plekken bij het sportpark worden nu grotendeels ingepikt door langparkeerders die hun auto vaak enkele dagen tot weken daar parkeren, waardoor er geen plek is voor sporters. Door een parkeerverbod in te stellen tussen twee uur ’s nachts en half negen ’s ochtends moet dat probleem worden opgelost.

Gratis parkeren
Daarnaast stelt het college de gemeenteraad voor het huidige betaald parkeren op de Laan van Brunswijck - tussen Mergelweg en Jekerschans - op te heffen. Door het parkeren gratis te maken hoopt Maastricht dat langparkeerders hun auto daar parkeren, op plekken die volgens het stadsbestuur nu nauwelijks gebruikt worden.

Te weinig plek
De sportverenigingen op het complex vroegen al meermaals om maatregelen om het parkeerprobleem op te lossen. Doordat er consequent te weinig plek was op de parkeerplaats, waar ook nog eens een milieuperron staat, zochten automobilisten hun heil in de wijk, wat weer voor ergernis bij omwonenden zorgde.

Goedkoopste oplossing
Maastricht bekeek zeven mogelijke opties, waaronder het uitbreiden van de parkeerplaats en het invoeren van betaald parkeren op het parkeerterrein. Uiteindelijk bleek een combinatie van een nachtelijk parkeerverbod en het opheffen van betaald parkeren in de directe omgeving de meest praktische en goedkoopste oplossing.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Protest tegen parkeertarieven in Venlo
D66 wil papier terug op voorruit foutparkeerder Maastricht
Ergernis: parkeerplaats De Geusselt vuil en te krap
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen