Overslaan en naar de inhoud gaan

NAC Breda legt lot deels in handen van Limburgse assistent

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 12:57

In de strijd tegen degradatie heeft NAC Breda de nodige wisselingen doorgevoerd in de technische staf. Nadat eerder deze week Ruud Brood (hoofdtrainer) en Regillio Vrede (assistent) al werden gepresenteerd, is nu Willem Weijs (32) toegevoegd aan het team.

De trainer uit Broekhuizenvorst was al even aan de club verbonden als jeugdtrainer en opleider, maar gaat zich nu bemoeien met het eerste elftal.

Ambitieuze trainer
Met Weijs krijgt hoofdtrainer Brood de beschikking over een ambitieuze assistent. In 2007 startte hij zijn carrière in het profvoetbal bij PSV, waar hij in de jeugdopleiding werkte. Zes jaar later stapte hij over naar Ajax. In Amsterdam stond hij op de loonlijst als techniek-, individueel- en teamtrainer. Sinds de zomer van 2017 werkt hij in Breda. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met NAC onder de 19 naar het hoogste niveau.

Trots en vereerd
De Limburgse trainer is erg blij met zijn promotie. "Ik ben trots, vereerd en ontzettend dankbaar dat ik deze mooie kans krijg. Persoonlijk is dit voor mijn ontwikkeling een mooie vervolgstap, maar het allerbelangrijkste is dat we keihard aan de slag gaan om de resterende wedstrijden te presteren", zegt hij op de website van zijn club. Weijs heeft tot de zomer van 2020 getekend voor zijn nieuwe rol.

De technische staf van NAC Breda heeft inmiddels een behoorlijk Limburgs gezicht. Hoofdtrainer Brood was eerder actief bij Roda JC, net als zijn assistent Vrede. Die laatste speelde 185 wedstrijden voor de club én was er assistent- en beloftentrainer. Ook trainde hij amateurclub RKSV Venlo.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen