Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

NAC Breda legt lot deels in handen van Limburgse assistent

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 12:57

In de strijd tegen degradatie heeft NAC Breda de nodige wisselingen doorgevoerd in de technische staf. Nadat eerder deze week Ruud Brood (hoofdtrainer) en Regillio Vrede (assistent) al werden gepresenteerd, is nu Willem Weijs (32) toegevoegd aan het team.

De trainer uit Broekhuizenvorst was al even aan de club verbonden als jeugdtrainer en opleider, maar gaat zich nu bemoeien met het eerste elftal.

Ambitieuze trainer
Met Weijs krijgt hoofdtrainer Brood de beschikking over een ambitieuze assistent. In 2007 startte hij zijn carrière in het profvoetbal bij PSV, waar hij in de jeugdopleiding werkte. Zes jaar later stapte hij over naar Ajax. In Amsterdam stond hij op de loonlijst als techniek-, individueel- en teamtrainer. Sinds de zomer van 2017 werkt hij in Breda. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met NAC onder de 19 naar het hoogste niveau.

Trots en vereerd
De Limburgse trainer is erg blij met zijn promotie. "Ik ben trots, vereerd en ontzettend dankbaar dat ik deze mooie kans krijg. Persoonlijk is dit voor mijn ontwikkeling een mooie vervolgstap, maar het allerbelangrijkste is dat we keihard aan de slag gaan om de resterende wedstrijden te presteren", zegt hij op de website van zijn club. Weijs heeft tot de zomer van 2020 getekend voor zijn nieuwe rol.

De technische staf van NAC Breda heeft inmiddels een behoorlijk Limburgs gezicht. Hoofdtrainer Brood was eerder actief bij Roda JC, net als zijn assistent Vrede. Die laatste speelde 185 wedstrijden voor de club én was er assistent- en beloftentrainer. Ook trainde hij amateurclub RKSV Venlo.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen