Overslaan en naar de inhoud gaan

NAC Breda legt lot deels in handen van Limburgse assistent

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 12:57

In de strijd tegen degradatie heeft NAC Breda de nodige wisselingen doorgevoerd in de technische staf. Nadat eerder deze week Ruud Brood (hoofdtrainer) en Regillio Vrede (assistent) al werden gepresenteerd, is nu Willem Weijs (32) toegevoegd aan het team.

De trainer uit Broekhuizenvorst was al even aan de club verbonden als jeugdtrainer en opleider, maar gaat zich nu bemoeien met het eerste elftal.

Ambitieuze trainer
Met Weijs krijgt hoofdtrainer Brood de beschikking over een ambitieuze assistent. In 2007 startte hij zijn carrière in het profvoetbal bij PSV, waar hij in de jeugdopleiding werkte. Zes jaar later stapte hij over naar Ajax. In Amsterdam stond hij op de loonlijst als techniek-, individueel- en teamtrainer. Sinds de zomer van 2017 werkt hij in Breda. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met NAC onder de 19 naar het hoogste niveau.

Trots en vereerd
De Limburgse trainer is erg blij met zijn promotie. "Ik ben trots, vereerd en ontzettend dankbaar dat ik deze mooie kans krijg. Persoonlijk is dit voor mijn ontwikkeling een mooie vervolgstap, maar het allerbelangrijkste is dat we keihard aan de slag gaan om de resterende wedstrijden te presteren", zegt hij op de website van zijn club. Weijs heeft tot de zomer van 2020 getekend voor zijn nieuwe rol.

De technische staf van NAC Breda heeft inmiddels een behoorlijk Limburgs gezicht. Hoofdtrainer Brood was eerder actief bij Roda JC, net als zijn assistent Vrede. Die laatste speelde 185 wedstrijden voor de club én was er assistent- en beloftentrainer. Ook trainde hij amateurclub RKSV Venlo.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen