Overslaan en naar de inhoud gaan

Nablussen uitgebrande Chemelotloods gaat hele dag duren

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 10:01

Het nablussen van de brand op industriepark Chemelot in Geleen gaat dinsdag nog de hele dag duren.

Alle gebieden op het industrieterrein zijn weer vrijgegeven, op de directe omgeving van de brandhaard na.

Groot alarm
Maandag brak rond het middaguur een brand uit in een grote loods op het industrieterrein. In de hal lagen kunststofkorrels opgeslagen, waardoor er binnen afzienbare tijd gitzwarte rookwolken richting een aantal nabijgelegen wijken trokken. De hulpdiensten sloegen groot alarm en in de buurt van het industrieterrein gingen de sirenes af en moesten mensen binnen blijven. In de loods, eigendom van transportbedrijf Wim Bosman, lagen naast kunststofkorrels ook diverse chemicaliën opgeslagen. De brandweer wist te voorkomen dat ook deze chemische producten in brand vlogen.

Vervuilde auto's
Omwonenden en medewerkers van Chemelot hebben bij het industriepark geklaagd over viezigheid op hun auto. Chemelot laat weten te gaan onderzoeken op welke manier deze het beste kan worden schoongemaakt. Eerder deden omwonenden van Chemelot al hun beklag over de overlast door de zwarte rook. Meerdere mensen hadden last van prikkende of geïrriteerde ogen en een vieze smaak in hun mond.

Op 9 november 2015 woedt er een grote brand in een loods op het Chemelot-terrein.
Foto: L1/Frank Moonen

Giftige stoffen
De brandweer had het vuur maandagmiddag rond 15:30 uur onder controle. Hoewel tienduizenden mensen werd opgeroepen binnen te blijven, werden nergens in de omgeving giftige stoffen gemeten.

Lees hier nog eens een overzicht van de gebeurtenissen van maandag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brand Chemelot: steeds meer bewoners moeten binnen blijven
Brand Chemelot 16 juli 2015
Brand op bouwketenpark op Chemelot-terrein in Geleen
Brand Chemelot 30 september 2015
Kelderbrand in kunstmestfabriek op Chemelot-terrein
Brand Chemelot 30 september 2015
Fabrieken op Chemelot-terrein zijn stilgelegd
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen