Overslaan en naar de inhoud gaan

Nablussen afvalbrand gaat nog uren duren

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 18:28

Het nablussen van de brand bij de afvalverwerker in Venray gaat nog uren duren. Dit kan volgens de brandweer gepaard gaan met geur- en stankoverlast.

Rond 17:45 uur werd er alarm geslagen bij een bedrijf aan de Metaalweg.

Middelbrand
De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Op het moment dat er brand uitbrak, was er niemand meer aanwezig bij de afvalverwerker. Bij de bluswerkzaamheden werd ook een hoogwerker ingezet.

Rook
Vanwege de brand werd uit voorzorg een groot gebied afgezet. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen bij de brand zijn vrijgekomen.

Geur- en stankoverlast
Rond 21:30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer liet wel nog weten dat het nablussen nog enkele uren zou gaan duren. Dit kon voor geur- en stankoverlast zorgen. De brandweer adviseerde daarom om ramen en deuren gesloten te houden.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen