Overslaan en naar de inhoud gaan

Nablussen afvalbrand gaat nog uren duren

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 18:28

Het nablussen van de brand bij de afvalverwerker in Venray gaat nog uren duren. Dit kan volgens de brandweer gepaard gaan met geur- en stankoverlast.

Rond 17:45 uur werd er alarm geslagen bij een bedrijf aan de Metaalweg.

Middelbrand
De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Op het moment dat er brand uitbrak, was er niemand meer aanwezig bij de afvalverwerker. Bij de bluswerkzaamheden werd ook een hoogwerker ingezet.

Rook
Vanwege de brand werd uit voorzorg een groot gebied afgezet. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen bij de brand zijn vrijgekomen.

Geur- en stankoverlast
Rond 21:30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer liet wel nog weten dat het nablussen nog enkele uren zou gaan duren. Dit kon voor geur- en stankoverlast zorgen. De brandweer adviseerde daarom om ramen en deuren gesloten te houden.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen