Overslaan en naar de inhoud gaan

Nabestaanden verkeersdoden: 'Had groot nieuws moeten zijn'

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 18:16

Dagblad de Limburger heeft 46 verhalen opgetekend over Limburgers die bij een verkeersongeval om het leven zijn gekomen. De verhalen komen vaak met niet meer dan een paar regels in de krant.

Journalisten Judith Janssen en Rik van Hulst hebben gespeurd naar nabestaanden om het verhaal achter de onbekende verkeersslachtoffers te kunnen optekenen. De verhalen van nabestaanden zijn te beluisteren in de podcast van de krant.

Gezien worden
"Wij vinden het belangrijk dat die 46 mensen een keer gezien worden en dat ze niet verdwijnen als cijfers in de statistieken. Het zijn echt mensen met een naam, een leeftijd, vrienden en familie. Ook wilden we laten zien wat het betekent als iemand verongelukt en wat de impact daarvan is", aldus Janssen.

Jordy
Een van de verhalen gaat over Jordy van Werven. De 19-jarige jongen komt op de Europaweg in Landgraaf om het leven. Zijn auto raakt door nog onbekende oorzaak van de weg, raakt de stoep en komt op het gras tot stilstand.

Video: L1

'Drie regels'
Moeder Erica had graag gezien dat het nieuws groot in de krant kwam. "Als een vliegtuig neerstort is dat wereldnieuws, maar mijn zoon krijgt drie regels." Erica begrijpt het wel, maar is heel blij dat De Limburger nu met een project komt waar de onbekende slachtoffers toch een gezicht krijgt.

Leven gaat door
"Jordy zou trots zijn. Wij weten zeker dat hij nog leeft. Ook hier heeft hij zelf voor gezorgd. Al was het alleen maar om anderen te laten horen dat het leven ook na een groot verlies doorgaat. Jordy is er niet meer, maar ik heb lieve kinderen en het leven gaat door", sluit Erica af.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen