Overslaan en naar de inhoud gaan

Nabestaanden verkeersdoden: 'Had groot nieuws moeten zijn'

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 18:16

Dagblad de Limburger heeft 46 verhalen opgetekend over Limburgers die bij een verkeersongeval om het leven zijn gekomen. De verhalen komen vaak met niet meer dan een paar regels in de krant.

Journalisten Judith Janssen en Rik van Hulst hebben gespeurd naar nabestaanden om het verhaal achter de onbekende verkeersslachtoffers te kunnen optekenen. De verhalen van nabestaanden zijn te beluisteren in de podcast van de krant.

Gezien worden
"Wij vinden het belangrijk dat die 46 mensen een keer gezien worden en dat ze niet verdwijnen als cijfers in de statistieken. Het zijn echt mensen met een naam, een leeftijd, vrienden en familie. Ook wilden we laten zien wat het betekent als iemand verongelukt en wat de impact daarvan is", aldus Janssen.

Jordy
Een van de verhalen gaat over Jordy van Werven. De 19-jarige jongen komt op de Europaweg in Landgraaf om het leven. Zijn auto raakt door nog onbekende oorzaak van de weg, raakt de stoep en komt op het gras tot stilstand.

Video: L1

'Drie regels'
Moeder Erica had graag gezien dat het nieuws groot in de krant kwam. "Als een vliegtuig neerstort is dat wereldnieuws, maar mijn zoon krijgt drie regels." Erica begrijpt het wel, maar is heel blij dat De Limburger nu met een project komt waar de onbekende slachtoffers toch een gezicht krijgt.

Leven gaat door
"Jordy zou trots zijn. Wij weten zeker dat hij nog leeft. Ook hier heeft hij zelf voor gezorgd. Al was het alleen maar om anderen te laten horen dat het leven ook na een groot verlies doorgaat. Jordy is er niet meer, maar ik heb lieve kinderen en het leven gaat door", sluit Erica af.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen