Overslaan en naar de inhoud gaan

Nabestaanden verkeersdoden: 'Had groot nieuws moeten zijn'

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 18:16

Dagblad de Limburger heeft 46 verhalen opgetekend over Limburgers die bij een verkeersongeval om het leven zijn gekomen. De verhalen komen vaak met niet meer dan een paar regels in de krant.

Journalisten Judith Janssen en Rik van Hulst hebben gespeurd naar nabestaanden om het verhaal achter de onbekende verkeersslachtoffers te kunnen optekenen. De verhalen van nabestaanden zijn te beluisteren in de podcast van de krant.

Gezien worden
"Wij vinden het belangrijk dat die 46 mensen een keer gezien worden en dat ze niet verdwijnen als cijfers in de statistieken. Het zijn echt mensen met een naam, een leeftijd, vrienden en familie. Ook wilden we laten zien wat het betekent als iemand verongelukt en wat de impact daarvan is", aldus Janssen.

Jordy
Een van de verhalen gaat over Jordy van Werven. De 19-jarige jongen komt op de Europaweg in Landgraaf om het leven. Zijn auto raakt door nog onbekende oorzaak van de weg, raakt de stoep en komt op het gras tot stilstand.

Video: L1

'Drie regels'
Moeder Erica had graag gezien dat het nieuws groot in de krant kwam. "Als een vliegtuig neerstort is dat wereldnieuws, maar mijn zoon krijgt drie regels." Erica begrijpt het wel, maar is heel blij dat De Limburger nu met een project komt waar de onbekende slachtoffers toch een gezicht krijgt.

Leven gaat door
"Jordy zou trots zijn. Wij weten zeker dat hij nog leeft. Ook hier heeft hij zelf voor gezorgd. Al was het alleen maar om anderen te laten horen dat het leven ook na een groot verlies doorgaat. Jordy is er niet meer, maar ik heb lieve kinderen en het leven gaat door", sluit Erica af.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen