Overslaan en naar de inhoud gaan

Nabestaanden van kapper Jack Stein in hoger beroep

Geplaatst opmaandag 27 juli 2015 - 8:15

Nabestaanden van de op 10 maart 2010 aan een koolmonoxidevergiftiging overleden Geleense kapper Jack Stein gaan in hoger beroep.

Dit nadat de kantonrechter in Roermond de vorderingen afwees. Dat laat de jurist van de nabestaanden, Clements Meerts, weten.

Herhaaldelijk geklaagd
De nabestaanden van Jack Stein, die overleed in zijn woning boven de kapsalon aan de Geleense Tunnelstraat, stelden de gemeente Sittard- Geleen aansprakelijk voor de dood. Stein zou herhaaldelijk bij de gemeente hebben geklaagd over problemen met de cv-ketel. Volgens Meerts is er voldoende bewijs om aan te tonen dat de gemeente 'zeer grove nalatigheid' heeft getoond in het onderhoud.

Verhuurder verantwoordelijk
Toch oordeelde de kantonrechter donderdag anders. Zo hoeft de verhuurder van het pand volgens de rechtbank niet te weten dat iets dergelijks scheelt aan de cv-ketel.
Meerts denkt hier anders over en is van mening dat de verhuurder ook de verantwoordelijkheid over de cv-ketel heeft.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gemeente niet schuldig aan dood Geleense kapper'
Kapper uit Geleen naar hairstyle-top in Las Vegas
Sittardse kapper wint op hairstyle-event in Las Vegas
rechtbank maastricht
Justitie eist vier jaar voor steekpartij in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen