Overslaan en naar de inhoud gaan

Naast Verstappen nog een Limburger in F1-wereld actief

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 20:00

Komend weekend is in Oostenrijk de uitgestelde start van het Formule 1-seizoen. Naast Max Verstappen is er nog een andere Limburger actief in de raceklasse: Maurice Salden uit Obbicht

De 45-jarige Limburger is verbonden aan het Formule 1-team van Sauber. Hij is als afdelingschef verantwoordelijk voor de fabricage van alle carbononderdelen van de Zwitserse bolide. Simpelweg zijn dat bijna alle onderdelen die van de buitenkant zichtbaar zijn. Carbon is een veelgebruikt materiaal in de Formule 1.

Woonachtig in Zwitserland
Salden woont al vele jaren in Zwitserland op een steenworp afstand van de Sauberfabriek in Hinwil. Door de uitbraak van corona en de drukte in de fabriek is hij al een halfjaar niet meer op bezoek bij zijn ouders geweest. Nu het team en ook de Formule 1-bolides zijn afgereisd naar de eerste Grand Prix in Oostenrijk heeft hij eindelijk tijd gevonden om even in Obbicht op bezoek te gaan.

Race volgen op televisie, maar dan anders
Salden volgt de races over het algemeen vanuit Zwitserland. Hij kijkt echter op een andere manier naar de beelden dan de gemiddelde racefan. "Ik let vooral op de auto van mijn eigen team en dan specifiek op de onderdelen. Zo kan ik aan de stand van de vleugels zien met welke specificaties ze rijden. Dat geeft mij dan weer informatie over hoe de auto is afgesteld."

Bij schade, werk aan de winkel
Als er schade wordt gereden is het ook altijd spannend of de schade goed te herstellen is. "Het is al eens voorgekomen dat we na een crash een paar uur later in de fabriek het betreffende onderdeel aan het vervaardigen zijn, zeker als het om belangrijke onderdelen zoals het monocoque gaat."

Kimi Räikkönen
Het contact met de coureurs is beperkt door het drukke programma van rijders. Een aantal keren per jaar komen ze in de fabriek. De huidige kopman van het Alfa Romeo - Sauber F1-team, Kimi Räikkönen, heeft wel eens speciale wensen. Zo wilde hij tijdens het seizoen een ander stuur. Hij gaf zijn wensen door aan Salden, waarna deze aan de slag kon om een geperfectioneerd stuurwiel van carbon te maken.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen