Overslaan en naar de inhoud gaan

Naast arrestaties ook nog 40 bekeuringen in Geleen

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 9:18

De politie heeft maandag in Geleen 40 bekeuringen uitgedeeld, bovenop de 12 aanhoudingen die zijn gedaan tijdens de avondklokrellen in het centrum van Geleen.

Dat zegt burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen dinsdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Treurige aanblik
Verheijen vindt het een treurige aanblik om te zien hoe de stadswinkel van Geleen maandagavond doelwit is geworden van relschoppers. "Dat doet veel met mij, dit wens ik gewoon niet te zien in mijn gemeente." Onder meer de stadswinkel van Geleen was doelwit van de relschoppers. Daar zijn flink wat ruiten ingegooid.

Lees ook: 12 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

Eindhoven overtreffen
De burgervader geeft aan dat in de loop van zondag al duidelijk is geworden dat relschoppers zich in de gemeente hadden voorbereid op wat hij noemt 'ernstige zaken'. "Maandag werd duidelijk dat er boodschappen rondgingen waarin duidelijk gemaakt werd dat we Eindhoven wel kunnen overtreffen", zegt Verheijen. Daarop stelde hij een noodverordening in, vanaf 16:00 uur.

Wonden likken
Rond 17:30 uur werd het maandagavond onrustig in Geleen, stelt Verheijen. "Om 21:15 uur was het weer rustig en kon de gemeenschap van Geleen de wonden likken." De komende dagen blijft de politie de situatie in Geleen monitoren, zegt de burgemeester. "De primaire inzet is om schade aan andermans goed te voorkomen."

Lees ook: Grootschalige avondklokongeregeldheden blijven uit

Verheijen voegt toe dat de ongeregeldheden van maandagavond niks meer te maken hebben met demonstraties tegen de avondklok en tegen de coronamaatregelen. "Dit gaat om rellen in deze mooie gemeente."

Fake news
In een schriftelijke verklaring schrijft Verheijen verder dat er op social media veel 'fake news' wordt verspreid. 'Er is dus géén supermarkt of ziekenhuis vernield, géén café opgeblazen en ook het oude politiebureau in Geleen is niet aangevallen. Tevens is er géén auto ingereden op relschoppers.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen