Overslaan en naar de inhoud gaan

Naakte vrouw in Maastricht: 'Waarom zou je je schamen'

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 15:10

Veel bekijks trok het opvallend genoeg niet, maar toch liep er maandagochtend een naakte vrouw door de binnenstad van Maastricht.

Het is een kunstproject van de Geleense fotograaf en schilder Edwin IJpeij.

Taboe doorbreken
De fotograaf wil hiermee het taboe rondom naakt doorbreken. "Ik vind het absurd, we worden allemaal naakt geboren", aldus
IJpeij. "De huid is de buitenkant van wie je werkelijk bent, waarom zou je je daarvoor schamen."

Gewoon toegestaan
Op diverse plekken in de binnenstad schoot de fotograaf meerdere foto's van het naakte model. Hiervoor had hij overigens geen vergunning nodig. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het fotograferen op openbare plekken in principe toegestaan. Wel kreeg IJpeij te horen dat het naakt zo kort mogelijk te zien moest zijn. "Het moet niet zo zijn dat een model naakt door de binnenstad wandelt", aldus de gemeente.

Krampachtigheid
Met zijn kunstproject wil de kunstenaar dus aandacht vragen voor dit taboe en het in zijn ogen vreemde feit dat kinderen wel gewelddadige games mogen spelen maar krampachtig weggehouden worden bij naakt. De fotograaf is nog in gesprek diverse ateliers om zijn werk later dit jaar te kunnen exposeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen