Overslaan en naar de inhoud gaan

Naakte vrouw in Maastricht: 'Waarom zou je je schamen'

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 15:10

Veel bekijks trok het opvallend genoeg niet, maar toch liep er maandagochtend een naakte vrouw door de binnenstad van Maastricht.

Het is een kunstproject van de Geleense fotograaf en schilder Edwin IJpeij.

Taboe doorbreken
De fotograaf wil hiermee het taboe rondom naakt doorbreken. "Ik vind het absurd, we worden allemaal naakt geboren", aldus
IJpeij. "De huid is de buitenkant van wie je werkelijk bent, waarom zou je je daarvoor schamen."

Gewoon toegestaan
Op diverse plekken in de binnenstad schoot de fotograaf meerdere foto's van het naakte model. Hiervoor had hij overigens geen vergunning nodig. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het fotograferen op openbare plekken in principe toegestaan. Wel kreeg IJpeij te horen dat het naakt zo kort mogelijk te zien moest zijn. "Het moet niet zo zijn dat een model naakt door de binnenstad wandelt", aldus de gemeente.

Krampachtigheid
Met zijn kunstproject wil de kunstenaar dus aandacht vragen voor dit taboe en het in zijn ogen vreemde feit dat kinderen wel gewelddadige games mogen spelen maar krampachtig weggehouden worden bij naakt. De fotograaf is nog in gesprek diverse ateliers om zijn werk later dit jaar te kunnen exposeren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen