Overslaan en naar de inhoud gaan

Naakte vrouw in Maastricht: 'Waarom zou je je schamen'

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 15:10

Veel bekijks trok het opvallend genoeg niet, maar toch liep er maandagochtend een naakte vrouw door de binnenstad van Maastricht.

Het is een kunstproject van de Geleense fotograaf en schilder Edwin IJpeij.

Taboe doorbreken
De fotograaf wil hiermee het taboe rondom naakt doorbreken. "Ik vind het absurd, we worden allemaal naakt geboren", aldus
IJpeij. "De huid is de buitenkant van wie je werkelijk bent, waarom zou je je daarvoor schamen."

Gewoon toegestaan
Op diverse plekken in de binnenstad schoot de fotograaf meerdere foto's van het naakte model. Hiervoor had hij overigens geen vergunning nodig. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het fotograferen op openbare plekken in principe toegestaan. Wel kreeg IJpeij te horen dat het naakt zo kort mogelijk te zien moest zijn. "Het moet niet zo zijn dat een model naakt door de binnenstad wandelt", aldus de gemeente.

Krampachtigheid
Met zijn kunstproject wil de kunstenaar dus aandacht vragen voor dit taboe en het in zijn ogen vreemde feit dat kinderen wel gewelddadige games mogen spelen maar krampachtig weggehouden worden bij naakt. De fotograaf is nog in gesprek diverse ateliers om zijn werk later dit jaar te kunnen exposeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen