Overslaan en naar de inhoud gaan

Na wit en groen ook paarse asperges bij de boer

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 7:00

Aspergeteler Teboza in Helden oogst dit jaar voor het eerst paarse asperges van Nederlandse grond. Het bedrijf verwacht dat dit nicheproduct in de toekomst ook meer zijn weg naar de supermarkt gaat vinden.

Paarse asperges worden nog maar op zeer kleine schaal verkocht in Nederland.

Zoeter van smaak
Teboza is twee jaar geleden gestart met de ontwikkeling van de teelt van de paarse asperges op eigen grond. De paarse variant groeit net als de groene asperge bovengronds. In Helden ligt nu een strook van twee hectare van deze asperges die wat zoeter van smaak zijn door een hoog suikergehalte.

Meer vraag
De vraag naar de paarse asperges groeit geleidelijk, aldus Rob Timmermans van Teboza. “Het is een leuk bijproduct dat we willen introduceren naar horeca en retail. Maar het zal de witte nooit evenaren", zegt Timmermans.

De groene en paarse asperges worden voornamelijk rond de Middellandse Zee geteeld. Teboza heeft ook in Spanje vijftien hectares groene en paarse asperges in productie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen