Overslaan en naar de inhoud gaan

Na vijf jaar monument voor verongelukte vrouw (21)

Geplaatst opzondag 17 december 2017 - 14:16

Zondagmiddag om half zes - precies vijf jaar nadat studente Lisa Hendrix om het leven kwam bij een aanrijding in Venlo - wordt een monument voor haar onthuld. Dat gebeurt pal tegenover het ziekenhuis waar ze destijds om het leven kwam.

De 21-jarige Lisa was altijd een groot voorstander van orgaandonatie. Met haar nieren redde ze het leven van twee andere mensen. Voor haar moeder, Ans Steegh, is het een beladen moment. "Lisa was donor. Ze heeft twee nieren afgestaan. Zondag is een mooie afsluiting van de vijf zware jaren van rouw. "

Kunstwerk
Lisa studeerde industrieel product ontwerpen in Venlo. Een oud-leraar van haar maakte het kunstwerk, met daarin allerlei verwijzingen naar de overleden studente. Ontwerper Marcel Joosten zegt: "Vlinders dat was haar ding en dat zie je nu terug. Het monument is 1'64 meter hoog dat was de lengte van Lisa. En ook haar handschrift is er in verwerkt en haar levensspreek; Have fun, enjoy life."

Doneren
De moeder van Lisa hoopt dat het monument voorbijgangers aan het denken zet. Ans Steegh: "Dat ze zich bewust worden wat er kan gebeuren in het leven en wat ze kunnen doen als ze zelf komen te overlijden. Dat ze dan een orgaan kunnen doneren om zo een ander een beter leven te kunnen geven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten