Overslaan en naar de inhoud gaan

Na verkiezingen duidelijkheid over toekomst Parkstad

Geplaatst opmaandag 5 maart 2018 - 17:06

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil na de gemeenteraadsverkiezingen met de zes Parkstad-gemeenten praten over hoe er in de toekomst moet worden samengewerkt.

Ook een eventuele herindeling komt daarbij op tafel. Maar is geen doel op zichzelf. Ollongren liet dat weten tijdens een werkbezoek aan Parkstad. Daarbij sprak zij met de burgemeesters van de gemeenten. Ook gedeputeerde Ger Koopmans was aanwezig.

Minder uitgesproken
Ollongren was maandag minder uitgesproken dan in december. Toen blies zij een herindeling van Heerlen en Landgraaf af, maar zei tegelijkertijd dat een grotere herindeling nodig blijft.

Om de tafel
De minister zei maandag dat het goed is om na de verkiezingen van 21 maart om de tafel te gaan zitten om te bekijken welke samenwerkingsvorm het beste bij de regio past en wat er nodig is voor de inwoners van de gemeenten in Parkstad. Daarbij blijft een herindeling een mogelijkheid.

Video: L1 / 1Limburg

Herindeling
Burgemeester Richard de Boer van Simpelveld heeft namens de Parkstad-gemeenten gezegd dat nu niet vooruit moet worden gelopen op een oplossing. "Een herindeling mag geen opgelegde vanzelfsprekendheid zijn", aldus de Boer. "Maar open gesprekken voeren kan altijd."

Eenheidsworst
Zijn boodschap voor de minister was verder dat Parkstad geen eenheidsworst is met zijn landelijke en stedelijke gemeenten. Alleen de gemeente Heerlen is uitgesproken voorstander van een grotere fusie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen