Overslaan en naar de inhoud gaan

Na verkiezingen duidelijkheid over toekomst Parkstad

Geplaatst opmaandag 5 maart 2018 - 17:06

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil na de gemeenteraadsverkiezingen met de zes Parkstad-gemeenten praten over hoe er in de toekomst moet worden samengewerkt.

Ook een eventuele herindeling komt daarbij op tafel. Maar is geen doel op zichzelf. Ollongren liet dat weten tijdens een werkbezoek aan Parkstad. Daarbij sprak zij met de burgemeesters van de gemeenten. Ook gedeputeerde Ger Koopmans was aanwezig.

Minder uitgesproken
Ollongren was maandag minder uitgesproken dan in december. Toen blies zij een herindeling van Heerlen en Landgraaf af, maar zei tegelijkertijd dat een grotere herindeling nodig blijft.

Om de tafel
De minister zei maandag dat het goed is om na de verkiezingen van 21 maart om de tafel te gaan zitten om te bekijken welke samenwerkingsvorm het beste bij de regio past en wat er nodig is voor de inwoners van de gemeenten in Parkstad. Daarbij blijft een herindeling een mogelijkheid.

Video: L1 / 1Limburg

Herindeling
Burgemeester Richard de Boer van Simpelveld heeft namens de Parkstad-gemeenten gezegd dat nu niet vooruit moet worden gelopen op een oplossing. "Een herindeling mag geen opgelegde vanzelfsprekendheid zijn", aldus de Boer. "Maar open gesprekken voeren kan altijd."

Eenheidsworst
Zijn boodschap voor de minister was verder dat Parkstad geen eenheidsworst is met zijn landelijke en stedelijke gemeenten. Alleen de gemeente Heerlen is uitgesproken voorstander van een grotere fusie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen