Overslaan en naar de inhoud gaan

Na verkiezingen duidelijkheid over toekomst Parkstad

Geplaatst opmaandag 5 maart 2018 - 17:06

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil na de gemeenteraadsverkiezingen met de zes Parkstad-gemeenten praten over hoe er in de toekomst moet worden samengewerkt.

Ook een eventuele herindeling komt daarbij op tafel. Maar is geen doel op zichzelf. Ollongren liet dat weten tijdens een werkbezoek aan Parkstad. Daarbij sprak zij met de burgemeesters van de gemeenten. Ook gedeputeerde Ger Koopmans was aanwezig.

Minder uitgesproken
Ollongren was maandag minder uitgesproken dan in december. Toen blies zij een herindeling van Heerlen en Landgraaf af, maar zei tegelijkertijd dat een grotere herindeling nodig blijft.

Om de tafel
De minister zei maandag dat het goed is om na de verkiezingen van 21 maart om de tafel te gaan zitten om te bekijken welke samenwerkingsvorm het beste bij de regio past en wat er nodig is voor de inwoners van de gemeenten in Parkstad. Daarbij blijft een herindeling een mogelijkheid.

Video: L1 / 1Limburg

Herindeling
Burgemeester Richard de Boer van Simpelveld heeft namens de Parkstad-gemeenten gezegd dat nu niet vooruit moet worden gelopen op een oplossing. "Een herindeling mag geen opgelegde vanzelfsprekendheid zijn", aldus de Boer. "Maar open gesprekken voeren kan altijd."

Eenheidsworst
Zijn boodschap voor de minister was verder dat Parkstad geen eenheidsworst is met zijn landelijke en stedelijke gemeenten. Alleen de gemeente Heerlen is uitgesproken voorstander van een grotere fusie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen