Overslaan en naar de inhoud gaan

Na OLS en ZLF ook het Dames Schuttersfeest uitgesteld

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 12:08

Na de twee grote Limburgse schuttersfeesten Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) heeft nu ook de organisatie van het LDS (Limburgs Dames Schuttersfeest) besloten om een jaar op te schuiven.

Het LDS, dat in september 2020 in Nederweert zou plaatsvinden, gaat nu naar september 2021.

Te kort dag
"De voorbereidingen en de opbouw van een LDS vergen de nodige tijd en inspanningen van veel betrokkenen", aldus de organisatie. "Na 1 september is de tijd te kort om dat allemaal goed uit te voeren. Daarnaast speelt ook de onzekerheid mee of 1 september ook daadwerkelijk de einddatum is van de genomen maatregelen."

Streep door schutterseizoen
Het besluit is een definitieve streep door het Limburgs schuttersseizoen. Alle bondsfeesten, jubilea en koningvogelschietwedstrijden zijn dit voorjaar al afgelast. Nog geen enkele schutterij of gilde heeft kans gehad om bij elkaar te komen. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat activiteiten van schutterijen massaal zijn stilgelegd.

Limburg telt ongeveer 200 gildes en schutterijen. Zo’n 150 verenigingen zouden deelnemen aan het OLS op 5 juli in Meijel. Het feest is verplaatst naar 2021.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen