Overslaan en naar de inhoud gaan

Na noodoproep laten meer Limburgers zich op corona testen

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 8:41

Na een noodoproep van de gezondheidsdiensten vorige week laten meer mensen zich testen op het coronavirus. Het aantal uitgevoerde testen leek fors te dalen, maar in de loop van vorige week kwam een herstel.

Van maandag 3 augustus tot en met zondag 9 augustus lieten 4.044 Limburgers zich bij een testlocatie van de GGD controleren. Dat is net iets meer dan de 3.854 tests van de week ervoor.

Noodoproep
De overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland had vorige week maandag alarm geslagen. Op maandag 3 augustus stonden er landelijk minder dan 8.000 testafspraken gepland, terwijl de maandag ervoor bijna 19.000 mensen waren getest. Op de eerste zaterdag en zondag van augustus waren ook veel minder mensen getest dan in het weekend ervoor.

Besmettingen
In de teststraat in Venlo zijn afgelopen week 1.695 coronatest uitgevoerd. 40 Limburgers bleken ook daadwerkelijk besmet met het virus: een percentage van 2,36 procent.

In Urmond hebben 2.349 Limburgers zich laten testen, waarvan 27 besmet bleken. Dat is een percentage van 1,15 procent.

Reden
GGD GHOR Nederland weet niet of het herstel komt door de noodoproep, door de coronacijfers waar het RIVM een dag later mee kwam of door de persconferentie van premier Rutte en zorgminister Hugo de Jonge donderdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen