Overslaan en naar de inhoud gaan

Na Mark Diemers nu ook Amadou Ciss weg bij Fortuna Sittard

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 19:51

De kogel is door de kerk: Amadou Ciss verruilt definitief Fortuna Sittard voor Amiens SC. Dat heeft de Sittardse club zaterdagavond bekendgemaakt.

De 20-jarige middenvelder heeft in Frankrijk getekend voor vier seizoenen. De overstap zal al in het vat, maar Ciss en zijn nieuwe werkgever moesten er nog onderling uit komen.

Lees ook: Akkoord Fortuna en Amiens over Ciss, 'nieuwe Mané' in beeld

Kweekvijver
Technisch manager Sjors Ultee: "Amadou heeft tijdens zijn periode in Sittard grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij heeft in korte tijd zijn waarde voor het team bewezen. Deze volgende stap in zijn carrière is een mooie beloning voor Amadou en de club". Volgens Italiaanse kranten is de opvolger van Ciss mogelijk ook weer een Senegalees. Het 17-jarige talent Aliou Baldé zou zomaar het volgende succes in de Sittardse kweekvijver kunnen worden.

Transfersom
Wat Amiens SC voor Ciss betaald heeft, is niet bekend. Maar wel is duidelijk dat het een serieus bedrag moet zijn. Ciss stond immers nog voor twee seizoenen onder contract in Sittard. Waarmee de clubkas inmiddels wel aardig gespekt raakt, want vorige week kwam ook de transfer van Mark Diemers naar Feyenoord rond.

Lees ook: Fortuna-spelmaker Diemers gepresenteerd bij Feyenoord

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen