Overslaan en naar de inhoud gaan

Na maanden stilte weer kien in Brunssum

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 9:20

Tientallen oudjes uit Brunssum en omgeving konden deze week hun geluk niet op in gemeenschapshuis Concordia.

Na acht maanden radiostilte werd daar deze week voor het eerst weer 'Kien!' geroepen.

Achter de geraniums
Dinsdag begon het gokspektakel weer. "46 bejaarden zijn aanwezig", zegt een opgetogen Rinij Kicken. Zij is samen met Jo Smeets verantwoordelijk voor de organisatie. "Ik vind het geweldig dat we het kienen eindelijk weer kunnen oppakken. Deze oudjes dachten echt dat ze achter de geraniums moesten blijven zitten, maar dat hoeft nu gelukkig niet meer", gaat Kicken verder.

Gespannen
De sfeer in de zaal aan de Prins Hendriklaan was olijk, omdat de vaste spelers elkaar eindelijk weer konden zien. Totdat spreekstalmeester Smeets het eerste kiengetal omroept. Toen verdwenen de opgetogen gezichten, en kwamen de fanatieke gelaten van de notoire kieners weer te voorschijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen