Overslaan en naar de inhoud gaan

'Na jaren geld smijten gaat Roda nu elke euro omdraaien'

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 17:52

Na jarenlang geld over de balk te hebben gesmeten, moet Roda JC nu op de kleintjes gaan letten.

Dat is de conclusie van de G7, een groep ondernemers die willen helpen de club weer op de rails te krijgen.

Onduidelijke doelen
"Er vloeit te veel geld weg naar onduidelijke doelen, business seats en stoelen worden weggegeven in plaats van verhuurd en sponsorgelden lekken weg en daar moet verandering komen", vertelt Jan Baggen van de G7 op de website van Roda.

Pijnlijke keuzes
De afgelopen maanden heeft de groep ondernemers die door de club dit jaar in het leven is geroepen, in alle stilte in het Parkstad Limburg Stadion geprobeerd orde op zaken te krijgen. "Ik ga niet met modder gooien of mensen diskwalificeren, maar door de jaren heen zijn er grote fouten gemaakt. De afgelopen zes weken hebben we pijnlijke keuzes moeten maken en zijn er mensen ontslagen", vertelt Baggen. "Ook wij zien Ger Senden niet graag vertrekken, maar er moet op elke euro gelet worden."

Lees ook: Roda JC-icoon slachtoffer van bezuinigingsronde

Twee miljoen
Succes was er volgens de groep ondernemers ook. Zo wisten zij de door Korotaev beloofde twee miljoen euro die bij een notaris geparkeerd stonden, los te krijgen." Hiermee konden we de eerste nood lenigen en niet nóg eens Frits Schrouff om geld vragen." Schrouff gaf na de degradatie van de club in mei aan, na 17 miljoen in de club te hebben geïnvesteerd, geen suikeroom meer te willen zijn.

Lees ook: Roda JC: Geen aandelen naar Limburgse ondernemers

Gezond fundament
Ondanks de grove financiële fouten van de club, wordt er toch positief naar de toekomst gekeken. Volgens G7-Karel Bouckaert moet er nog veel gebeuren, maar is er licht aan het einde van de tunnel. "We zijn er nog lang niet, maar wij durven wel te beweren dat er een fundament ligt voor een gezond Roda."

Wel is dit fundament volgens Baggen nog flinterdun. "Nu nog de supporters en de sponsors over de streep trekken en wij geloven weer in een duurzame toekomst voor Roda."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen