Overslaan en naar de inhoud gaan

'Na jaren geld smijten gaat Roda nu elke euro omdraaien'

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 17:52

Na jarenlang geld over de balk te hebben gesmeten, moet Roda JC nu op de kleintjes gaan letten.

Dat is de conclusie van de G7, een groep ondernemers die willen helpen de club weer op de rails te krijgen.

Onduidelijke doelen
"Er vloeit te veel geld weg naar onduidelijke doelen, business seats en stoelen worden weggegeven in plaats van verhuurd en sponsorgelden lekken weg en daar moet verandering komen", vertelt Jan Baggen van de G7 op de website van Roda.

Pijnlijke keuzes
De afgelopen maanden heeft de groep ondernemers die door de club dit jaar in het leven is geroepen, in alle stilte in het Parkstad Limburg Stadion geprobeerd orde op zaken te krijgen. "Ik ga niet met modder gooien of mensen diskwalificeren, maar door de jaren heen zijn er grote fouten gemaakt. De afgelopen zes weken hebben we pijnlijke keuzes moeten maken en zijn er mensen ontslagen", vertelt Baggen. "Ook wij zien Ger Senden niet graag vertrekken, maar er moet op elke euro gelet worden."

Lees ook: Roda JC-icoon slachtoffer van bezuinigingsronde

Twee miljoen
Succes was er volgens de groep ondernemers ook. Zo wisten zij de door Korotaev beloofde twee miljoen euro die bij een notaris geparkeerd stonden, los te krijgen." Hiermee konden we de eerste nood lenigen en niet nóg eens Frits Schrouff om geld vragen." Schrouff gaf na de degradatie van de club in mei aan, na 17 miljoen in de club te hebben geïnvesteerd, geen suikeroom meer te willen zijn.

Lees ook: Roda JC: Geen aandelen naar Limburgse ondernemers

Gezond fundament
Ondanks de grove financiële fouten van de club, wordt er toch positief naar de toekomst gekeken. Volgens G7-Karel Bouckaert moet er nog veel gebeuren, maar is er licht aan het einde van de tunnel. "We zijn er nog lang niet, maar wij durven wel te beweren dat er een fundament ligt voor een gezond Roda."

Wel is dit fundament volgens Baggen nog flinterdun. "Nu nog de supporters en de sponsors over de streep trekken en wij geloven weer in een duurzame toekomst voor Roda."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen